Φωτογραφική έκθεση με πορτρέτα Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών που συμμετείχαν ή πρόκειται να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες φιλοξενείται στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης και εξοικείωσης των παιδιών με τη δημιουργικότητα και την πνευματικότητα της τέχνης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στην Παλλήνη. Ο Ζυμάρας, επαγγελματίας φωτογράφος που ασχολείται κυρίως με την αθλητική φωτογραφία, έχει ζήσει στο Λονδίνο για δεκαπέντε χρόνια και σήμερα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας φωτογραφικά τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις.

Η έκθεση Defying Gravity τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνογερμανικής Αγωγής, «ο Άγγελος Ζυμάρας, μέσω της φωτογραφίας, στοχεύει να επικοινωνήσει στους μαθητές και στο κοινό την ιδέα του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητισμού ως θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος. Ταυτόχρονα, σε μια ταραγμένη εποχή σε διεθνές επίπεδο, υπενθυμίζει τη σημασία της επιμονής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στην προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης, βασισμένης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μίλτος Τεντόγλου

Σαράντα (40) επιλεγμένες φωτογραφίες αθλητικών διοργανώσεων θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης. Ο Ζυμάρας γνωρίζει μέσα από τα χρόνια τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, ζει από κοντά την αφοσίωσή τους και τους παρακολουθεί φωτογραφικά σε συγκλονιστικές στιγμές υπέρβασης του εαυτού. Σε αυτές βλέπουμε τους αθλητές είτε τη στιγμή που αγωνίζονται, είτε τις στιγμές αμέσως μετά την προσπάθεια, καθώς και πορτρέτα τους στον χώρο προετοιμασίας.

«Το κοινό στοιχείο που διατρέχει όλες τις εικόνες της έκθεσης είναι το συναίσθημα» αναφέρει η ανακοίνωση. «Ο θεατής συναισθάνεται και μοιράζεται την ένταση αυτών των, ιστορικών πολλές φορές, στιγμών σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες ενεργοποιούν και ενώνουν τον κόσμο με τρόπο μοναδικό.»

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου.

Info:

Ελληνογερμανική Αγωγή

DefyingGravity, Έκθεση φωτογραφίας Άγγελου Ζυμάρα

Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 10 – 23 Απριλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 20:00

Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 14:00

Οδός Δημητρίου Παναγέα, 15351 Παλλήνη Αττικής

τηλέφωνο: 210-8176700

www.ea.gr