Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Νωρίτερα ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους σε Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μαύρο Κόλυμπο να φύγουν από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Κουτσουρά.

Μάλιστα ένα σπίτι, σύμφωνα με το radiolasithi, στον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου κάηκε. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Δύσκολη κατάσταση»

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ ανέφερε ότι «από νωρίς το πρωί έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου, ψηλά στο βουνό, και το χειρότερο είναι ότι έχουμε πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ».

«Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση γιατί το μέρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και η φωτιά έχει επεκταθεί κάτω προς τον οικισμό και έχει πιάσει τον Μαύρο Κόλυμπο, τον Άγιο Παντελεήμονα και την περιοχή Αχλιά η οποία είναι κοντά» ανέφερε.

Ο κ. Φραγκούλης είπε ότι ακόμα δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί από τι ξέσπασε η φωτιά και συμπλήρωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι από κάποια κλαδιά καθώς, όπως είπε, χθες ήταν πολύ καλή μέρα και είναι εποχή που καίνε τα κλαδιά. Ακόμα είπε ότι υπάρχει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστική και εθελοντές.

«Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, αλλά δυστυχώς δεν διευκολύνουν οι ισχυροί άνεμοι στην κατάσβεση» υπογράμμισε. Όπως είπε δυστυχώς η φωτιά κινείται ανατολικά προς μια περιοχή που λέγεται Απηγανιάς που είχε καεί και στο παρελθόν και στην οποία υπάρχουν σπίτια.

Φωτιά ξέσπασε επίσης στην περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και στις στις Μάλες (κοντά στη μονή Εξακουστής).

Bίντεο από την πυρκαγιά στα Σχινοκάψαλα: