Πώς μπορεί ένα εορταστικό τριήμερο να επηρρεάζει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ δύο χωρών και δη τα ελληνοτουρκικά;

Ο Βηματοδότης μας εξηγεί: Αν νομίζετε ότι μόνον στις ελληνικές υπηρεσίες υπάρχουν κοπάνες δημοσίων υπαλλήλων στα τριήμερα, κάνετε λάθος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κοπάνες σε γιορτές γίνονται και στην Τουρκία. Και μια μάλιστα μεγαλοπρεπής τουρκική κοπάνα επηρεάζει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις». Και εξηγούμαι. Οι δύο χώρες είχαν συμφωνήσει να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος της θετικής ατζέντας στις 15 Απριλίου στην Άγκυρα ανάμεσα στον υφυπουργό αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη και τον Τούρκο ομόλογό του Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Από Αγκυρα, Κωνσταντινούπολη

Έλα όμως που οι δύο υφυπουργοί ξαναείδαν την συνάντηση αφού η 15η Απριλίου είναι ημέρα μετά από αργία στην Τουρκία και ίσως, ειπώθηκε, πολλοί δημόσιοι λειτουργοί να μην έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους.

Έτσι αποφασίστηκε να γίνει η συνάντηση για την θετική ατζέντα στις 26 Απριλίου, όχι όμως στην Άγκυρα, αλλά στην Κωνσταντινούπολη. Και οι  δύο υπουργοί συμφωνούν ότι η θετική ατζέντα, προωθεί τη διμερή οικονομική συνεργασία και αποτελεί πρωτοβουλία της Οικονομικής Διπλωματίας.

Στις 22 όμως Απριλίου θα υπάρξει μια άλλη σημαντική συνάντηση στην Αθήνα αυτή τη φορά, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.