Συγκλονίζει το νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ ανήλικων μαθητών που σημειώθηκε μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια ανύποπτων περαστικών στην πλατεία Σαροκο στην Κέρκυρα γύρω στις 14:00 εχθές Τετάρτη για ασήμαντη αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ ενός 14χρονου μαθητή γυμνάσιου και ενός 17χρονου μαθητή λυκείου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο λεκτικός τσακωμός τους κατέληξε σε αιματηρή επίθεση, όταν ο ένας έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στον άλλο.

Τραυματίας κατέληξε και ένας 49χρονος Ιταλός ο οποίος είδε τι συμβαίνει και έσπευσε να βοηθήσει, με αποτέλεσμα να δεχθεί μαχαιριά.

Βίντεο ντοκουμέντο

Σοκ προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιοότητας, το οποίο φέρεται να έχει καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο επιβάτης διερχόμενου λεωφορείου και φαίνεται ξεκάθαρα η συμπλοκή των νεαρών στην πλατεία Σαρόκο στην πόλη της Κέρκυρας.

Στις εικόνες αποτυπώνεται η εκτός ελέγχου βία με την οποία  οι δύο μαθητές, 14 και 17 ετών, έρχονται στα χέρια, πέφτουν στο έδαφος, ενώ δεκάδες άτομα γύρω τους παρακολουθούν τον άγριο τσακωμό τους.

Προηγήθηκε άγριος καυγάς

Από το βίντεο, αποδεικνύεται ότι του μαχαιρώματος προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ πολλών νεαρών και παιδιών, ανδρών και γυναικών, με ξύλο, σπρωξίματα, φωνές και εμπλοκή τουλάχιστον 10 – 15 νεαρών.

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά μεταξύ άλλων επικίνδυνο σπρώξιμο και πτώση από σκαλί ύψους ενός παιδιού, άγριο ξύλο μεταξύ νεαρών γυναικών, χειροδικίες μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και τους μαχαιρωμένους έφηβους να περιμένουν την άφιξη του ΕΚΑΒ.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, στα επεισόδια συμμετέχουν πολύ περισσότεροι από τον ανήλικο δράστη του μαχαιρώματος και τους δύο έφηβους που δέχθηκαν τα χτυπήματα, καθώς και το ότι την ώρα εκείνη η πλατεία Σαρόκου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως παιδιά.

Ραντεβού ξεκαθαρίσματος ή τυχαία συνάντηση;

Αναπάντητα παραμένουν ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η άγρια αιματηρή συμπλοκή. Οπως μεταδίδει το corfupress.gr. ο 17χρονος θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο 17χρονος συναντήθηκε με τον 14χρονο που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο 17χρονος επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή.

Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του 17χρονου, με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους δύο τραυματίες.

Το χρονικό

Η συμπλοκή ξεκίνησε ανάμεσα στον 14χρονο μαθητή Γυμνάσιου και στον 17χρονο μαθητή Λυκείου. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο λεκτικός τσακωμός τους κατέληξε σε αιματηρή επίθεση, όταν ο ένας τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στον άλλον, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ένας 49χρονος Ιταλός που βρέθηκε στο σημείο και προσπάθησε να τους χωρίσει.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης μπροστά στα μάτια ανύποπτων περαστικών στην πλατεία Σαρόκο. Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν στο νοσοκομείο τον 14χρονο μαθητή που δέχθηκε την επίθεση και τραυματίστηκε στο πόδι, τον 17χρονο φίλο του και τον Ιταλό, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμβάν κλήθηκε η Άμεση Δράση, ωστόσο άργησε πολύ να φτάσει στο σημείο, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.