Μπορεί κάποια από τα συστήματα που εφαρμόζονται στα αμερικανικά πανεπιστήμια να υιοθετηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας;

Την απάντηση, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στη Νέα Υόρκη, δίνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Αν θυμάστε, γράφει η στήλη, στη μεγαλειώδη παρέλαση των ομογενών στο Μοντρεάλ του Καναδά έγινε ενώπιον των πρωθυπουργών του Καναδά Τριντό και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τώρα η νέα παρέλαση των ομογενών θα γίνει στις 14 Απριλίου στη Νέα Υόρκη με συμμετοχή των υπουργών Άμυνας Νίκου Δένδια και Βασίλη Πάλμα (της Κύπρου).

Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια παρέλαση με τους τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς. Το τάγμα Ευζώνων θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις 12 Απριλίου.

Αλλά όπως μαθαίνω ο κ. Δένδιας, επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, δεν πάει στη Νέα Υόρκη μόνον για την παρέλαση. Πάει και για τα εξελιγμένα συστήματα καινοτομίας των μεγαλύτερων αμερικανικών πανεπιστημίων.

Έτσι θα επισκεφθεί το ΜΙΤ, αλλά και το Χάρβαρντ. Ίσως ορισμένα από τα συστήματα αυτά που εφαρμόζουν τα αμερικανικά πανεπιστήμια να τα δούμε στο μέλλον να εφαρμόζονται και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Επίσης θα έχει επαφές με την ομογένεια και με ομογενειακούς πολιτικούς.