Μετά την κυριαρχία της βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) και τη στεγαστική κρίση που έχει ανακύψει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει και πραγματοποιεί το Σάββατο, το Κίνημα για το Δικαίωμα στη Στέγαση, μετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης για τη Στέγαση και την Πόλη.

Η συλλογικότητα «Γειτονιές για το Δικαίωμα στη Στέγαση», εξέδωσαν δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρουν τις θέσεις τους και περιγράφουν τη δράση τους:

Όλα μας έχουμε βιώσει την απώλεια στέγης, είτε δικιάς μας, είτε φίλων και συγγενών μας. Έχουμε χάσει τα σπίτια μας, τις γειτόνισσες μας, τη βάση μας, καθώς κάτοικοι εκτοπίζονται και γειτονιές αποσυντίθενται. Για αυτό μαζευόμαστε το Σάββατο 6 Απριλίου στο Θησείο να διαμαρτυρηθούμε κάνοντας μια:

«ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Φέρτε την κούτα σας! (το εννοούμε)

Θα γίνει συμβολική μετακόμιση αφού μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας, τις γειτονιές μας. Φέρτε μια κούτα, μια βαλίτσα, κάτι που να συμβολίζει μετακόμιση, κ ελάτε να φωνάξουμε μαζί για τη στέγαση και τις γειτονιές που μας κλέβουν

Στέγη για όλους

Είμαστε η ομάδα “Γειτονιές για το δικαίωμα στη στέγη” μια πολυσυλλεκτική πρωτοβουλία ατόμων, ομάδων και κινημάτων που μαζευτήκαμε για να αναλάβουμε δράση για το ζήτημα της στέγασης. Ξεκινήσαμε από κεντρικές γειτονιές της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2024. Επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας σταθερής πλατφόρμας συντονισμού ομάδων από διαφορετικές γειτονιές και πόλεις, με στόχο ένα ανοιχτό και μαζικό κίνημα για το δικαίωμα στη στέγη και τους ελεύθερους χώρους.

Μπορείτε να βρείτε το βασικό κείμενο των διεκδικήσεων εδώ: το σπίτι μου μέσα (tospitimoumesa.gr)
Την ευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης εδώ: Housing Action Days 2024 – European Action Coalition (housingnotprofit.org)