Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Πιέρια Ορη, για την πυρκαγιά που μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, όπως επισημαίνει το thessnews.gr.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, το μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερο από τις προηγούμενες ημέρες και πλέον, είναι θέμα χρόνου να τεθεί υπό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή, όμως ισχυρές δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν την κατάσβεσή της. Συγκεκριμένα, 150 πυροσβέστες με 36 υδροφόρα οχήματα βρίσκονται στο σημείο, με τη συνδρομή 9 πεζοπόρων τμημάτων εθελοντών.

Η φωτιά ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Σαρακατσάνα και από τα 1100 μέτρα έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900  μέτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριοθετηθεί η έκταση την οποία τύλιξε στις φλόγες, εντούτοις η καταστροφή φέρεται πως είναι ήπια.

Στο σημείο όπου η φωτιά εξελίσσεται -σύμφωνα με την πυροσβεστική «σε διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου»- επιχειρούν σήμερα 150 πυροσβέστες, εννέα πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο ελικόπτερα καθώς και η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ 1» με drones.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά και ποια η είναι η έκτασή της

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι. Και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης», ανέφερε ο Διευθυντής Δασών Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δασών «η πυρκαγιά είναι επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση. Η φωτιά σε λίγα σημεία μετατράπηκε σε επικόρυφη, δηλαδή να καίει τις κορυφές δέντρων. Ακόμα όμως και σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις η φωτιά επεκτάθηκε μόνο στα κωνοφόρα λόγω του ότι είναι πιο εύφλεκτα, ενώ τα πλατύφυλλα δεν υπέστησαν καμία ζημιά», όπως αναφέρεται στο Ολύμπιο Βήμα.