Με τους επικεφαλής CEOS των εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA) συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μας δίνεται μια ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα τόσο σε επίπεδο εθνικών πολιτικών όσο και σε επίπεδο δυνητικών παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό περιβάλλον», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθεια παροχής στους πολίτες μας σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και σε γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, διασφαλίζοντας ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα ενώ προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων».

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση «είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το πώς μπορεί να υποστηριχθεί η καινοτομία στην Ελλάδα. Αυτό, είναι ένας τομέας που δίνουμε μεγάλη έμφαση».

Από την πλευρά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών μίλησε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος δήλωσε ότι επελέγη η Ελλάδα γιατί είναι σταθερός υποστηρικτής της καινοτομίας. «Με την παρουσία μας εδώ κάνουμε μια δήλωση για το πόσο ευχαριστημένοι είμαστε», σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

Η συνάντηση έγινε με με πρωτοβουλία του προέδρου της και CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά με αφορμή το  διήμερο παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Στο στρογγυλό τραπέζι των CEOs Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) συζητήθηκε  εκτενώς το θέμα της νέας ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας καθώς και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κλάδος του φαρμάκου την επόμενη 5ετία.