Με τον πρόεδρο της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, θα έχει συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν ζητήματα που αφορούν την παραβίαση προσωπικών δεδομένων πολιτών με αιχμή την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και τη διαρροή, των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού.

Τη ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει και αναμένεται να λάβει σχετική ενημέρωση για την έρευνα που διεξάγεται. Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταβεί στην ανεξάρτητη αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις αρχές Μαρτίου. όταν είχαν προκύψει οι πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση που είχε ανακύψει με την διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συσχετίσει τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων με το αδιάβλητο των εκλογών και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο έχει ζητήσει εποπτεία από διεθνείς παρατηρητές για τις επερχόμενες εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης έχει καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα επαναληφθεί με ψηφοφόρους στο εσωτερικό της χώρας διαρροή προσωπικών δεδομένων τους. Έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του ότι είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα παραπλανώντας ψηφοφόρους και εργαλειοποιώντας αυτά, μέσω εταιριών που θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ειδικές επικοινωνιακές μεθόδους.

Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο τον πρόεδρο της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα αρχίσει στις 12:30. Ο κ. Κασσελάκης νωρίτερα παρακολούθησε τους αγώνες του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος τένις λυκείων στο αθλητικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν».