Τα κρίσιμα ζητήματα των υποκλοπών και της διαρροής απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών προς το γραφείο της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου βρέθηκαν στο επίκεντρο του ραντεβού που ζήτησε και είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις δύο υποθέσεις, καθώς κατά τον ίδιο πρόκειται για ζητήματα δημοκρατίας που χρήζουν ενδελεχής διερεύνησης σε όλα τα επίπεδα.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μενουδάκο, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: «Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator. Τους 93 στόχους τους οποίους παρέδωσαν στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση, αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου

Συζητήσαμε επίσης για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού. Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά. Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως. Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Άρα πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα, των εκλογέων του εξωτερικού, ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει. Να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και, όπως πάντα, εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης».