Στο σημερινό ασταθές, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους, θέτοντας στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία. Η Intrakat, μια από τις κορυφαίες εταιρείες του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου, ανταποκρίνεται στις προκλήσεις αυτές με όραμα και υπευθυνότητα, αντλώντας γνώση από την πολύτιμη, 35ετή εμπειρία της. Η εταιρεία υιοθετεί μια σφαιρική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης με γνώμονα το περιβάλλον, την κοινωνία και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία

Ο Όμιλος δεσμεύεται για την προστασία του περιβάλλοντος, υιοθετώντας βιώσιμες λύσεις, μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και υιοθετώντας αρχές κυκλικής οικονομίας. Πιστεύοντας ότι η προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και η δίκαιη μετάβαση σε ένα περιβάλλον χωρίς άνθρακα δεν είναι απλώς επιλογή, αλλά υποχρέωση για τις επόμενες γενιές, η Intrakat επενδύει σε ΑΠΕ, πράσινες τεχνολογίες και πρακτικές, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με το ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο. Η εταιρεία εφαρμόζει διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές ανακύκλωσης, χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον πρώτων υλών, εξοικονόμησης φυσικών πόρων – ενέργειας, περιορισμού της χρήσης πλαστικού και μείωσης των ρύπων από τις μεταφορές.

Κοινωνική ευθύνη

Η Intrakat επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, υιοθετώντας μια υπεύθυνη στάση απέναντι στους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο. O Όμιλος συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για την προαγωγή της εκπαίδευσης, της υγείας, της επιμόρφωσης και της ένταξης ευάλωτων ομάδων, ενώ υλοποιεί δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί δωρεές και χορηγίες σε φορείς και οργανισμούς.

Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat

Πρόσφατα, η Intrakat υλοποίησε μια σημαντική δωρεά ιατρικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας στο «Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο», που θα χρησιμοποιηθεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ». Η δωρεά αυτή θα διευκολύνει και επιταχύνει το καθημερινό έργο των ιατρών και των νοσηλευτών.

Πρωτοπόρος στην εταιρική διακυβέρνηση

Η Intrakat λειτουργεί με ακεραιότητα, ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές, διαφάνεια και αξιοπιστία. Για τον Όμιλο, οι άνθρωποι είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε επιτυχημένο έργο γι’ αυτό και προάγει μια κουλτούρα ίσης μεταχείρισης, ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και ευκαιριών ανάπτυξης για κάθε εργαζόμενο. Ο Κώδικας Επιχειρηματικής Ηθικής και Δεοντολογίας που εφαρμόζει, αποτελεί θεμέλιο λίθο της εταιρικής κουλτούρας, διασφαλίζοντας τον σεβασμό στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει υγιείς σχέσεις με όλους τους stakeholders.

Η Intrakat εστιάζει στην ποιότητα, την υγεία και την ασφάλεια, ενώ επενδύει στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών της, την προσφορά αξίας και ευημερίας στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται. Σεβόμενη το περιβάλλον, την κοινωνία και τους ανθρώπους της, με ακεραιότητα και διαφάνεια, η Intrakat θέτει γερά θεμέλια για την υλοποίηση βιώσιμων, ηθικών λύσεων και ένα καλύτερο αύριο για όλους.