Ολοκληρώθηκε προ ολίγου, συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα, ο οδικός χάρτης της διμερούς συνεργασίας και η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Άγκυρα, τον Μάιο.

Το πρόγραμμα του υπουργού

Αύριο Πέμπτη, 4 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γεραπετρίτης, στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα (Dmytro Kuleba).

Ο υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα παραστεί στη Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού, ήτοι Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Κορέας, παρουσία και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Josep Borrell.