«Η έλλειψη προσωπικού καθυστερεί τις όποιες διαδικασίες, παρόλο που οι υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτόν εργαζόμενοι πολλές φορές εκτός ωραρίου, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τους έχουν τεθεί, ακόμη και σε τομείς στους οποίους δεν έχουν εξειδίκευση».

-Σε τι διαφέρει αυτή η θητεία σας από τις προηγούμενες;

Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά καθώς συνεχίζω να έχω οδηγό το αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μου. Κύριο μέλημά μου είναι να ευημερούν οι δημότες και να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου η Ανάφη, διατηρώντας όσα την χαρακτηρίζουν, να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των κατοίκων και επισκεπτών της. Η μόνη διαφορά μπορεί να έγκειται στην ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών και στην εστίαση σε συγκεκριμένους τομείς που χρήζουν άμεσης προσοχής. Ωστόσο, η βασική μου φιλοσοφία παραμένει πάντα η ίδια, να εργάζομαι με αφοσίωση για το καλό του τόπου.

-Οι προτεραιότητες του δήμου για την επόμενη πενταετία;

Οι προτεραιότητες του Δήμου, όπως προανέφερα είναι να ολοκληρωθούν τα υψίστης σημασίας για το νησί μας έργα, τα οποία έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με γνώμονα την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δημοτών και επισκεπτών μας. Η δημιουργία σύγχρονου πολυδύναμου ιατρείου, η κατασκευή πρότυπου βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας ενός μεγάλου μέρους του νησιού, η δημιουργία πεζοπορικού μονοπατιού που θα συνδέει την Χώρα με το Άνω Μοναστήρι , η πραγματοποίηση ιστορικού – λαογραφικού μουσείου, η ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων της νήσου, η συντήρηση της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων, η απόκτηση ηλεκτροκίνητου λεωφορείου και οχήματος, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης Χώρα – Λιμάνι –Κλεισίδι, η λειτουργία του ολοκληρωμένου Τουριστικού Καταφυγίου Ανάφης, η επέκταση κυματοθραύστη προκειμένου να έχουν ασφαλέστερη προσέγγιση τα πλοία στο λιμένα Ανάφης και φυσικά ο αέναος αγώνας για έγκαιρη και ικανοποιητική δρομολόγηση πλοίων είναι τα έργα τα όποια ο Δήμος κι εγώ προσωπικά έχουμε θέσει ως στόχους, των οποίων η επίτευξη αποτελεί την κινητήριο δύναμή μας.

-Η υποστελέχωση στην περίπτωση ενός μικρού νησιωτικού δήμου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα;

Η υποστελέχωση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα σε έναν Δήμο. Η έλλειψη προσωπικού καθυστερεί τις όποιες διαδικασίες, παρόλο που οι υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτόν εργαζόμενοι πολλές φορές εκτός ωραρίου, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τους έχουν τεθεί, ακόμη και σε τομείς στους οποίους δεν έχουν εξειδίκευση. Καθημερινά δίνεται ένας αγώνας προκειμένου να ανταποκριθεί ο Δήμος στα πολυάριθμα ζητήματα που προκύπτουν. Παρόλα αυτά είμαι αποφασισμένος να είμαστε αποτελεσματικοί  και προσεγγίζω τα θέματα έχοντας σύμμαχο την πείρα των 30 ετών ως Πρόεδρος κοινότητας και μετέπειτα ως Δήμαρχος. Θέτοντας στόχους και προτεραιότητες, η ομάδα μου κι εγώ είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να προαγάγουμε την ανάπτυξη και την ευημερία στο νησί μας.