Νέες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία, υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μη το διαθέσουν για την 28χρονη.

Ενώ η 28χρονη είχε ζητήσει να μεταφερθεί με περιπολικό μέχρι στο σπίτι της, καθώς ένιωθε ότι κινδύνευε η ζωή της, της αρνήθηκε η συνοδεία.

Μέχρι τώρα είχαμε την εικόνα ότι δεν υπήρχε περιπολικό. Ωστόσο σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Η επόπτρια ήταν επί τόπου. Είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός. Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεώρησαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς.

Δόθηκε η συμβουλή να καλέσει την το 100 αλλά δεν έγινε μήνυση και η κοπέλα αφέθηκε να φύγει.

Το δραματικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση

Όταν η κοπέλα βγήκε από το τμήμα, τηλεφωνεί στο 100 και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Θύμα: Θέλω περιπολικό

Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;

Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου

Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

Το βίντεο λίγο πριν από την γυναικοκτονία

Σε βίντεο που είδε στο φως της δημοσιότητας απεικονίζει τον 39χρονο δολοφόνο να παρακολουθεί την 28χρονη λίγο πριν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο δράστης παρακολουθούσε στενά με τη μηχανή του την 28χρονη τα τελευταία δύο 24ωρα, προτού της αφαιρέσει τη ζωή.

Πάνω του έχει το μαχαίρι με το οποίο της στέρησε τη ζωή.

Η 28χρονη επέστρεψε στο σπίτι της μαζί με ένα φίλο της και μόλις είδε τον πρώην σύντροφό της, πήγε στο Α.Τ. της περιοχής, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι την παρακολουθεί.

Εκεί ο δράστης στάθμευσε 50 μ. από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος και μόλις η 28χρονη εξήλθε από αυτό, την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, ενώ το θύμα εκείνη τη στιγμή επικοινωνούσε με την Άμεση Δράση.

Τα πρώτα λόγια του 39χρονου στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 39χρονου γυναικοκτόνου στους αστυνομικούς όταν συνελήφθη: «Δεν είμαι καλά, να με πάτε στο ψυχιατρείο», φέρεται να είπε ο 39χρονος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Γνώριμος στις Αρχές ο δράστης

Ο 39χρονος δράστης  ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί και για άλλα εγκλήματα. Συγκεκριμένα, το 2020 το 28χρονο θύμα τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και βιασμό, ενώ στην συνέχεια απέσυρε την μήνυση.

Το 2019 κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και αντίσταση στις Αρχές, ενώ το 2020 είχε εντοπισθεί και είχε συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Δύο αστυνομικοί είχαν απασχολήσει τις Αρχές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το MEGA, από τους 50 αστυνομικούς που θα έπρεπε να υπηρετούν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, υπάρχουν συνολικά μόνο 25 άτομα ενώ τη στιγμή της δολοφονίας βρίσκονταν στο Τμήμα μόλις δύο άτομα και συγκεκριμένα ο αστυνομικός φρουρός και η αξιωματικός υπηρεσίας.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο ένας από τους αστυνομικούς του Τμήματος έχει απασχολήσει το Εσωτερικών Υποθέσεων, μάλιστα έκανε φυλακή και επέστρεψε στο Τμήμα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ένας ακόμη αστυνομικός είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς είχε εμπλοκή σε κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες, οι οποίες κατέληγαν στα χέρια ποινικών.