Δυο γυναίκες, μια 20χρονη και μια 68χρονη έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Δευτέρας 1/4, στη Βέροια.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 10:00 το πρωί, οδηγός ΙΧ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Το αυτοκίνητο εξετράπη από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου.

Το Ι.Χ. χτύπησε σε τσιμεντένια περίφραξη και τούμπαρε σχεδόν μέσα στην αυλή ενός σπιτιού, όπως αναφέρει και το veriotis.gr. Την ίδια ώρα στη στάση περίμεναν δύο γυναίκες, μία ηλικιωμένη περίπου 70 ετών και μια κοπέλα περίπου 20 ετών, οι οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα

Το όχημα χτύπησε την ηλικιωμένη, η οποία πετάχτηκε και σύρθηκε για αρκετά μέτρα. Χτύπησε σε περίφραξη και κατέληξε σοβαρά τραυματισμένη μέσα σε αυλή σπιτιού.

Κόσμος βγήκε έξω από τα σπίτια του και τις επιχειρήσεις του, προκειμένου να δει τι συμβαίνει, μετά το δυνατό θόρυβο.

Μια γυναίκα που εντόπισε στην αυλή του σπιτιού της την ηλικιωμένη γυναίκα, έλεγξε το σφυγμό της, αλλά δεν είχε. Ενώ, παράλληλα, ήταν και σοβαρά τραυματισμένη. Ασθενοφόρο έσπευσε άμεσα στο σημείο, με τους διασώστες να προχωρούν σε ΚΑΡΠΑ, προκειμένου να επαναφέρουν την ηλικιωμένη.

Τελικώς, η δύστυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Η 20χρονη κοπέλα

Η 20χρονη κοπέλα αρχικά φαινόταν, ότι δεν είχε τις αισθήσεις της. Λίγο αργότερα, όμως έδειξε να τις ανακτά.

Επειτα από τις πρώτες βοήθειες που έλαβε, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας και εκείνη. Ωστόσο,  η ίδια ήταν βαρύτατα τραυματισμένη, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη, για να την κρατήσουν στη ζωή. Όμως, φαίνεται πως δεν τα κατάφεραν και ξεψύχησε.

Ο οδηγός

Ο οδηγός επικαλέστηκε αδιαθεσία και υποστήριξε ότι αυτή ήταν η αιτία που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να προκαλέσει το δυστύχημα.

Τα ακριβή αίτια διερευνά η Τροχαία Βέροιας η οποία βρίσκεται στο σημείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δικογραφία σε βάρος του 64χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε στον θάνατο δύο γυναίκες -μία 68χρονη ημεδαπή και μία 20χρονη από την Αλβανία- σχηματίζεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με το τραγικό συμβάν αναφέρεται:

«Σήμερα (1 Απριλίου 2024) και ώρα 09:40 περίπου, στο 6ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Βέροιας – Σκύδρας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε 68χρονη ημεδαπή γυναίκα και 20χρονη αλλοδαπή γυναίκα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Ο 64χρονος οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας».