Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα – Πιο πολλές οι μέρες διακοπών

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το πότε θα κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα - Περισσότερες θα είναι οι μέρες των διακοπών για τους μαθητές.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα – Πιο πολλές οι μέρες διακοπών

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το πότε θα κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα - Περισσότερες θα είναι οι μέρες των διακοπών για τους μαθητές.

Οπως ανακοινώθηκε τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Ενώ παράλληλα, αναμένεται να ξανά ανοίξουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024.

Ωστόσο, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρόκειται να απολαύσουν ακόμα δύο μέρες διακοπές πριν το τέλος του σχολικού έτους. Αυτό θα συμβεί εξαιτίας των ευρωεκλογών του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, ώστε να διεξαχθούν οι εκλογικές διαδικασίες.

Το προεδρικό διάταγμα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 79/2017 – ΦΕΚ Τεύχος Α 109/01.08.2017

Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Άρθρο 3

Διακοπές, Αργίες και Εορταστικές εκδηλώσεις

  • Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:
  1. τα Σάββατα και τις Κυριακές,
  2. την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή),
  3. από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων),
  4. την Καθαρά Δευτέρα,
  5. την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή),
  6. από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα),
  7. την 1η Μαΐου,
  8. την εορτή του Αγίου Πνεύματος,
  9. από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και
  10. την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι

Σύμφωνα με το νόμο, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία πρόκειται να κλείσουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις θερινές διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου, ωστόσο είναι ημέρα αργίας ή Σαββατοκύριακο, τα σχολεία κλείνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Η 15η Ιουνίου για το έτος 2024 πέφτει Σάββατο, οπότε τα σχολεία θα κλείσουνε την Παρασκευή 14 Ιουνίου του 2024. Μάλιστα, στα περισσότερα σχολεία η τελευταία ημέρα του σχολικού έτους συνήθως, δε συνοδεύεται από μαθήματα, αλλά από εορτές, αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές εκδηλώσεις.

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, καθώς στα γυμνάσια και τα λύκεια το πότε θα κλείσουν καθορίζεται από Υπουργείο Παιδείας, καθώς εξαρτάται από τις εξετάσεις, αλλά και τις Πανελλήνιες.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2024

Το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων για το 2024 για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς και το πρόγραμμα για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα θα κάνει πρεμιέρα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 30 Μαΐου με τα Νέα Ελληνικά και θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία»

Ως ώρα έναρξης εξέτασης των πανελληνίων 2024 ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Ειδικά Μαθήματα

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ξεκινάει η εξέταση των Ειδικών Μαθημάτων με τα Αγγλικά. Οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων θα τελειώσουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου με το μάθημα των Ιταλικών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 11:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 μ.μ.
  • μέχρι τις 11:00 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών είναι 3 ώρες,
  • των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι 6 ώρες,
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4- 6 λεπτά ανά υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια 3 ώρες και 30 λεπτά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2024-25 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 17-6-2024 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2024.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr