Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στο βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο αλλά ούτε και στη μητέρα της ανήλικης που κρίθηκε ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης ζήτησε πριν λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας.

Σε ό,τι αφορά τον Μίχο η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών και των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. Για τη μητέρα της ανήλικης η εισαγγελέας έχει την άποψη ότι επίσης δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό λόγω της παραμέλησης της επιμέλειας της κόρης της.

Τη μη αναγνώριση ελαφρυντικού και για το δεύτερο βασικό κατηγορούμενο, αποκαλούμενο ως «Μιχάλη» πρότεινε επίσης η εισαγγελέας.

Επιπλέον, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για όσους από τους αποκαλούμενος «πελάτες» έχουν κριθεί ένοχοι κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με την εισαγγελέα το ελαφρυντικό αυτό μπορεί να αναγνωριστεί μόνο για όσους από τους καταδικασθέντες η πράξη φέρεται να έχει τελεστεί μια φορά. Τέλος, ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας μόνο σε έναν από τους κατηγορούμενους.

Η δίκη συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και σε λίγη ώρα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της εισαγγελικής πρότασης για τα ελαφρυντικά.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο ακολουθήσει την πρόταση της εισαγγελέως η προβλεπόμενη ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο για το αδίκημα του βιασμού ανήλικης θα είναι ισόβια κάθειρξη.