Στη βιομηχανία μπαχαρικών Ήλιος παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και τόνισε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να συγκλίνουμε με τους μισθούς της Ευρώπης, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. 

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα 830 ευρώ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αυξηθεί πάνω από 26%. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δεν αμείβουν με τον κατώτερο μισθό, αλλά δίνουν κάτι παραπάνω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πιστεύει στο μέτρο, γιατί έτσι καταγράφεται πλήρως ο χρόνος εργασίας.

Έχουν βρεθεί 3.500 παραβάσεις

Το πρωί της Δευτέρας η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο θέμα. Αρχικά μιλώντας για τον κατώτατο μισθό είπε: «Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και πράγματα που γίνονται. Αυτό που σε νοιάζει είναι το νοικοκυριό να έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του. Πώς το κάνεις αυτό; Να μειώσεις την ακρίβεια που ναι όντως υπάρχει. Το κάνεις με μειώσεις της αισχροκέρδειας; Όπως για παράδειγμα το βρεφικό γάλα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις έχουμε μειώσει ήδη 5%». 

Στη συνέχεια μιλώντας για την κάρτα εργασίας αποκάλυψε: «Τον τελευταίο χρόνο 3.500 εργαζόμενοι πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργασίας η οποία μετράει τις υπερωρίες για να τις πληρώνεται ο εργαζόμενος».