Μέχρι να γίνει αντιληπτό το σύστημα του Παναθηναϊκού και οι επιλογές του Τερίμ, που πήγε σε 4-4-2 με Σπόραρ-Ιωαννίδη μαζί από την αρχή και τον Παλάσιος στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που ξέρει καλά τα τελευταία χρόνια: να «παγώσει» τη Λεωφόρο με τον Ντεσπόντοφ λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση ενός λεπτού.

Συγκεκριμένα, ο Μπράντον Τόμας από τα δεξιά έκανε τρομερή ενέργεια, πέρασε τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή, ο Ράφα Σοάρες πήρε τη μπάλα, έκανε τη σέντρα κι ο Ντεσπόντοφ στο ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ντραγκόφσκι.

Το γκολ έδωσε ένταση στους γηπεδούχους που πίεσαν τον ΠΑΟΚ και τον δυσκόλεψαν στο λεγόμενο build up. Ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή, εγκλώβισε τον Δικέφαλο, αλλά την τρομερή ευκαιρία δεν την έκανε. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ όταν έβγαινε μπροστά, δημιουργούσε ρωγμές στην άμυνα του τριφυλλιού και είχε τις φάσεις για το 0-2.

Στο 29ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε την απάντηση με το γκολ του Μπερνάρ, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ισορροπεί, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ. Ο Μπράντον Τόμας «σκότωσε» για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, στο 37ο λεπτό ο Μεϊτέ έβγαλε κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Βαγιαννίδη προς τον Μουργκ, αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα με εξουδετερωμένο τον Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τριπλή αλλαγή. Ο Παλάσιος πέρασε αντί του τραυματία Σπόραρ, ο Πέρεθ μπήκε αντί του Βαγιαννίδη με τον Κώτσιρα να πηγαίνει στα δεξιά και ο Χουάνκαρ πέρασε στο ματς αντί του Μλαντένοβιτς. Αυτό αν μη τι άλλο έδειξε τις αποτυχημένες, αρχικές, επιλογές του Τερίμ και πόσο… κόμπο τον έδεσε ο Λουτσέσκου.

Την πρώτη φάση στο β’ μέρος την έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Μπράντον Τόμας να αναγκάζει τον Ντραγκόφσκι σε εντυπωσιακή επέμβαση, στο 52ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ από καλή θέση, με τη μπάλα να βρίσκει στον Παλάσιος, να αλλάζει πορεία και να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει έξω.

Η επόμενη φάση του απείλησαν οι «πράσινοι» ήταν στη διπλή ευκαιρία του Γεντβάι στο 68′, με τον Κοτάρσκι και τον Κουλιεράκη με υπερπροσπάθεια να νικάνε τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Λίγο αργότερα, ο Λουτσέσκου αντιλήφθηκε την κούραση του Μπράντον Τόμας κι έριξε, στο 72′, στο ματς τον Σαμάτα.

Η απάντηση του Τερίμ ήταν να βάλει τον Γερεμέγεφ αντί του Τσέριν, παίζοντας ξανά με δύο επιθετικούς στην απέλπιδα προσπάθειά του για το 2-2.

Το ματς ήταν λογικό να γίνει… ροντέο, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και τα σουτ των Μπακασέτα, Σαμάτα και Ζίβκοβιτς συνέθεσαν τις ευκαιρίες των επόμενων λεπτών.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ έδωσε τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους και σφράγισε μία ακόμα σπουδαία νίκη μέσα στη Λεωφόρο. Ο Παλάσιος σταμάτησε με το χέρι την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα, στο 88′, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι κι ο Αργεντινός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Σβαμπ, ένα λεπτό μετά, «έγραψε» το εντυπωσιακό 1-3.

Στις καθυστερήσεις ο Μπερνάρ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και μείωσε 2-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά δεν άλλαξε κάτι, αφού ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε και έφυγε με το σπουδαίο διπλό, συνεχίζοντας την τρομερή παράδοση στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Ρουμπέν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Τσέριν (79’ Γερεμέγεφ), Κώτσιρας, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Σπόραρ (46’ λ.τρ. Παλάσιος), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).