Ο Άρης υπενθύμισε στο ευρύ κοινό ότι φέτος είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει» εύκολα και πολύ… σοβαρός για να υποτιμηθεί. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει διαχείριση ενέργειας, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας, όμως δεν κατάφερε να βγάλει το παιχνίδι χωρίς να… ανάψει τις μηχανές.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Άλεκ Πίτερς σε μεγάλη ημέρα με 28 πόντους και κατάφεραν τελικά να περάσουν το εμπόδιο της ομάδας του Καστρίτη, που είχε «όπλα» την ευστοχία της από το τρίποντο (14/28), τη συμβολή διαφορετικών πρωταγωνιστών και την εξαιρετική της κυκλοφορία.

Στην πρώτη περίοδο, ο Άρης κατάφερε να αναδείξει πολλαπλούς πρωταγωνιστές και… δεν ψάρωσε με το αρχικό 9-4 των «ερυθρόλευκων». Έκανε ένα επί μέρους 6-15 και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (15-19), το οποίο δεν πέταξε στα σκουπίδια αμαχητί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζητούσε «ενέργεια και καθαρό μυαλό» από τους παίκτες του, που ήταν εμφανές πως ήλπιζαν σε ένα πιο άνετο απόγευμα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη συνέχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα με εντυπωσιακή ευχέρεια, περνώντας… με άριστα το «μάθημα» κόντρα στους «καθηγητές» της γρήγορης κυκλοφορίας. Ο Άρης κατάφερε να φτάσει ως και το +7 (28-35) μετά τα μέσα της περιόδου, με δύο σερί τρίποντα των Τολιόπουλου και Χάρελ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας – ελλείψει Πετρούσεφ και Παπανικολάου – δοκίμασε σχήμα με τους Ράιτ και Φαλ ταυτόχρονα στο παρκέ, σε μία εικόνα που θα μπορούσε να έρχεται από… τα προσεχώς, δεδομένης της επιστροφής του Μιλουτίνοφ. Με τη βοήθεια των Γκός, Ράιτ και Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει το ελάχιστο προβάδισμα του ενός πόντου στο τέλος του ημιχρόνου (39-38).

Με τον Μπλούμπεργκς σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και τους Χάρελ – Τολιόπουλο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να επιτίθενται με επιτυχία στο «ερυθρόλευκο» καλάθι. Δεν έχασαν ούτε… δευτερόλεπτο τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο, η οποία έληξε με τον Ολυμπιακό ξανά στο +1 (57-56).

Η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή στην οποία η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο. Στα μισά, απέκτησε τη μεγαλύτερή – μέχρι εκείνη τη στιγμή – διαφορά, τους επτά πόντους, με ένα μικρό σερί 5-0. Ο Άρης δε σταμάτησε να μάχεται, όμως τα τρίποντα των Μήτρου-Λονγκ και Γουόκαπ ήταν αυτά που… έκοψαν το οξυγόνο του. Το 85-77 ήταν το τελικό σκορ, με τον Χάρελ να σκοράρει στο τέλος για τρεις και να μαζεύει τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο.