Στην Βάρη συνελήφθη, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ιταλικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται σε  λαθρεμπόριο πετρελαίου παγκοσμίως, ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα και έκανε μάλιστα πολυτελή ζωή.

Ειδικότερα, στα χέρια των ελληνικών αρχών έπεσε ιταλός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από τη Λατινική Αμερική με κέρδη που ξεπερνούσαν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οργάνωση στην οποία ο 47χρονος ηγείτο, εμφανιζόταν σαν ιδιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων, υπό την κάλυψη άλλων ναυτιλιακών εταιρειών.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής, τοποθετούσε σε αυτά συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία σε λιμάνια της Ασίας και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Η χλιδάτη ζωή

Ο Ιταλός, σε βάρος το οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την απάτη – μαμούθ στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, τον τελευταίο καιρό είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, διέμενε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή της Βάρης, έκανε χλιδάτη ζωή, με γρήγορα αυτοκίνηταs και διασκέδαση σε ακριβά στέκια.

Πώς έπεσε στα χέρια των Αρχών

Η σύλληψη του από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή στην περιοχή της Βάρκιζας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την Κυριακή στην εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα και με την αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Με τα υπέρογκα κέρδη που αποκόμιζε ο Ιταλός ζούσε χλιδάτη ζωή κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα ενώ τα πολυτελή σκάφη αναψυχής ήταν μέρος της καθημερινότητάς του.