Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ιπποκρατείου» νοσηλεύεται και σε καταστολή το 3,5 ετών κοριτσάκι, που μεταφέρθηκε χθες (29/3) εκτάκτως στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Το παιδί βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ εξετάζεται και ο ιατρικός του φάκελος, σύμφωνα με το Thesstoday.gr.

Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ

Το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή καρδιάς, το βράδυ της Παρασκευής, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και δύο ασθενοφόρα και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα έσπευσαν στο σημείο προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες.

Εφαρμόστηκε εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής και το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΤΕΠ του «Ιπποκράτειου».

Σε ανάρτησή τους, γιατροί του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σημειώνουν χαρακτηριστικά πως, για τη διάσωση του παιδιού, σχηματίσθηκε «μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης, που ξεκίνησε από τους τηλεφωνητές, τον ιατρό Συντονιστικού Κέντρου, τους ασυρματιστές-διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο, δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό».

Η ανάρτηση των γιατρών

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επιχείρησε σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής 3,5 ετών παιδιατρικού ασθενούς.

Στο σημείο ενήργησαν δύο συμβατικά ασθενοφόρα και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα.

Εφαρμόστηκε εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής, διασωληνώθηκε και με αυτόματη κυκλοφορία παραδόθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης που ξεκίνησε από τους Τηλεφωνητές, τον Ιατρό Συντονιστικού Κέντρου, τους Ασυρματιστές-Διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό.