Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του ενόψει των ευρωεκλογών από το Μοσχάτο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά με την επερχόμενη εκλογική μάχη, πως «οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές» και ότι μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Kεντρική θέση στις τοποθετήσεις του είχαν τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας. Ειδικότερα, όπως τόνισε «το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης επιστρέφεται στην κοινωνία».

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Σε μία εβδομάδα από τώρα θα έχουμε το 15ο Συνέδριο της παράταξής μας. Ενα συνέδριο επετειακό. Ενα συνέδριο το οποίο γίνεται με σκοπό να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ενα συνέδριο που θα είναι μια αφορμή να δούμε το διαχρονικό αποτύπωμα αυτής της μεγάλης παράταξης στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Η παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία. Η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η παράταξη που σήμερα κάνει την Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή είναι η μεγάλη δικιά μας παρακαταθήκη. Μια παρακαταθήκη η οποία γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη εν όψει των μεγάλων κρίσεων και των μεγάλων δυσκολιών που καλείται και σήμερα να αντιμετωπίσει η χώρα σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας».

Μιλώντας ειδικότερα για τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό το σκάφος της πατρίδας μας να παραμένει σταθερό και ασφαλές».

Η πρόταση δυσπιστίας

«Το αποτέλεσμα προφανώς ήταν το αναμενόμενο. Θεωρώ όμως ότι η συζήτηση αυτή ήταν πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να εξακολουθούν να εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Μην έχοντας τίποτα να πουν στον ελληνικό λαό, αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να τους απαντήσω για ακόμα μία φορά ότι η προσοχή της παράταξής μας είναι στραμμένη πρώτα και πάνω απ’ όλα στα δικά σας προβλήματα, στα προβλήματα της κοινωνίας και στην επίλυσή τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόταση δυσπιστίας.

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μας δώσατε μια ισχυρή εντολή τον Ιούνιο του 2023 να εξακολουθούμε να προχωρούμε ένα πολυδύναμο εκσυγχρονιστικό έργο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της δικιάς σας ζωής. Να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας. Να έχετε καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία. Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο μας ζητήσατε και μας ζητάτε είναι ναι, να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και από αυτόν τον στόχο δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Μη κρατικά πανεπιστήμια και υγεία

Όσον αφορά στη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων, σχολίασε πως «επιτέλους στην πατρίδα μας θα δημιουργηθούν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια ενισχύοντας ταυτόχρονα και το δημόσιο πανεπιστήμιο με πόρους και πολλούς δείκτες αυτονομίας».

Για τον τομέα της υγείας όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κατευθύνει πάνω από 1 δισ. πόρους μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης.