Οι δύο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ένοικοι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν χθες το βράδυ στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές στη Βουλή ανέφεραν πως «η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα».

Το ερώτημα που απασχόλησε τους γαλάζιους βουλευτές μόλις έγινε γνωστή η είδηση ήταν αν θα γίνει ανασχηματισμός, με τον ΒΗΜΑτοδότη να μεταδίδει πως στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού υποστηρίζει πως το σενάριο για ανασχηματισμό δεν είναι πιθανό, με τις θέσεις να αναμένεται να καλυφθούν με εσωτερικές μεταθέσεις.

Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός δεν αρέσκεται σε σαρωτικούς ανασχηματισμούς, προτιμά τις «διορθωτικές κινήσεις».

Ποια ονόματα ακούγονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο από τα πρώτα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτά του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Μπεκίρη.

Μάλιστα, Μάκης Βορίδης, Άκης Σκέρτσος και Νίκος Παπαθανάσης αναμένεται να αναλάβουν αναβαθμισμένο ρόλο, με τον πρώτο να αναμένεται να «σηκώσει» το βάρος του νομοθετικού έργου που είχε ο κ. Παπασταύρου.

Πάντως, στο λίγο διάστημα από τις βουλευτικές εκλογές και σε προεκλογική περίοδο ενόψει ευρωεκλογών, η κυβέρνηση μετρά ήδη τέσσερις παραιτήσεις υπουργών και έναν μίνι ανασχηματισμό.