Στον βρετανικό λαό και την Κοινοπολιτεία απευθύνθηκε ο βασιλιάς Κάρολος μέσω ενός βιντεοσκοπημένου ηχητικού διαγγέλματος για το Αγγλικανικό Πάσχα.

Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε το διάγγελμά του εκφράζοντας την «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί στον ναό κατά την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης.

Στην συνέχεια, διάβασε ένα απόσπασμα από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, το οποίο περιγράφει πώς ο Ιησούς έδωσε παράδειγμα ταπεινότητας, αποφασίζοντας να πλύνει τα πόδια των μαθητών του.

«Ο Ιησούς έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και πώς ως έθνος επωφελούμαστε από εκείνους που τείνουν χείρα φιλίας και δη σε μια περίοδο ανάγκης» πρόσθεσε.

Αυτό, σύμφωνα με τον Κάρολο, του θύμισε την δέσμευσή του όταν στέφθηκε βασιλιάς ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού «να μην υπηρετείται, αλλά να υπηρετεί. Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά. Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με την Καμίλα και τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.