Το μίνι πρωτάθλημα του Top-6 στην Basket League θ’ αρχίσει με ένα παιχνίδι λιγότερο: αυτό του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα Πάτρας που επρόκειτο να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε περιθώρια ευελιξίας από τη στιγμή που η Αστυνομία επενέβη και ενημέρωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για τον φόβο επεισοδίων δεδομένου πως την ίδια ώρα θα διεξάγεται στη Νέα Φιλαδέλφεια το ποδοσφαιρικό ντέρμπι για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Super League μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Άρα δεν θα ήταν σε θέση να εγγυηθεί το οτιδήποτε.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Γιάννης Βρούτσης αποφάσισε τη χρονική μετάθεση του αγώνα «για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» και η Λίγκα αναγκάστηκε να προσαρμοστεί αναζητώντας νέα ημερομηνία.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικώς «η αναμέτρηση Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR – Προμηθέας Πάτρας για την πρώτη αγωνιστική του Top-6 που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή (31/3, 21:00) στο ΟΑΚΑ, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε νεα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 9180/28-3-2024 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Α.Δ.Α ΨΦ9Κ46ΝΚΠΔ-ΨΙΝ) κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη χρονική μετάθεση του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης Πρωταθλήματος (Top6 & Playouts) Stoiximan Basket League 2023-24 για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σας ενημερώνουμε ότι ο ως άνω αγώνας μετατίθεται σε άλλη πρόσφορη ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατόν».