Αγρια κτηνωδία σημειώθηκε στην Ικαρία. Οι κάτοικοι του νησιού είδαν το άψυχο σώμα μίας κατσίκας να κρέμεται από ένα δέντρο ελιάς.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος έσφαξε το ζώο, το κρέμασε από το δέντρο και στη συνέχεια γέμισε τα σωθικά του με κλαδιά και αγριόχορτα. Το γεγονός έχει αναστατώσει ολόκληρο το νησί. Για τέσσερις ολόκληρες μέρες η νεκρή κατσίκα βρισκόταν κρεμασμένη στην ελιά, σε επαρχιακό δρόμο, μόλις είκοσι λεπτά από το λιμάνι.

«Ήταν μία άσχημη έκπληξη φεύγοντας από το σπίτι. Στη συνέχεια πήγα και έκανα καταγγελία σχετικά με αυτό. Αυτός ο άνθρωπος τι έκανε; Διαφήμισε τον θάνατο, μας έδειξε ότι μπορεί να σκοτώνει», σημείωσε η πρόεδρος σωματείου φιλοζωικής, Ελισάβετ Βλαχάκη.

«Η κατσίκα είναι κρεμασμένη δίπλα στον δρόμο σε ιδιόκτητο χωράφι, γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του χωραφιού,. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν το έκανε αυτό εκείνος ή κάποιος άλλος», πρόσθεσε.

Τα σενάρια για το δράστη

Καθώς αναζητείται ο υπαίτιος της κτηνωδίας στην Ικαρία, τα σενάρια ποικίλουν. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν κάτοικοι που καταγγέλλουν, πως υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι θανατώνουν ζώα αποκλειστικά για το βασανισμό τους.

Η Γεωργία Δρακοπούλου, εκπρόσωπος φιλοζωικής ένωσης, υπογραμμίζει, «η κρεμασμένη κατσίκα είναι ένα φαινόμενο, το οποίο στην Ικαρία είναι συνηθισμένο. Από την άποψη ότι οι βασανισμοί ζώων είναι το κύριο μέλημά τους. Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι τύποι, οι οποίοι είναι πολύ αιμοχαρείς. Σφάζουν ζώα με μεγάλη ευχαρίστηση».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και κάτοικοι που ισχυρίζονται, ότι ο δράστης το έκανε για παραδειγματισμό.

Πολλά κατσίκια και πρόβατα είναι ανεπιτήρητα, και κάποιοι τα σκοτώνουν και επιδεικνύουν το πτώμα. Αυτό συμβαίνει, όταν τα ζώα πάνε σε αλλουνού τα χωράφια, για να καταλάβει αυτός που τα έχει, ότι δεν πρέπει να το επαναλάβει, εξηγούν επίσης κάτοικοι της Ικαρίας.

Κάτοικοι του νησιού λένε ότι η κακοποίηση των ζώων είναι μία κατάσταση πια μη ελεγχόμενη.

«Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι έχουν δει τα μάτια μου τα χειρότερα. Από ζώα που είναι εγκαταλελειμμένα στα βουνά, από βαρελόσκυλα, από ζώα που σφάζουν στα χωράφια. Και άκουγα από το σπίτι μου οι κραυγές τους», λέει η Γεωργία Δρακοπούλου.

Ενώ, πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν ζώα άλλων, τα γδέρνουν και παίρνουν το κρέας αφήνοντας το τομάρι.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει στις Αρχές είναι πολλές, με τη συγκεκριμένη εικόνα να προκαλεί οργή σε όλη τη χώρα.