Επεισοδιακή ήταν η ομιλία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στη Βουλή κατά την τελευταία μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πρόκειτο μάλιστα να ανοίξει τον κύκλο ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, αλλά επικαλέστηκε κώλυμα, λέγοντας πως αντιμετωπίζει ένα επείγον ζήτημα, το οποίο δεν της επέτρεπε να μιλήσει πριν από τις 6 το απόγευμα.

Η συνεδρίαση διεκόπη για κάποια ώρα για να δουν αν δέχονταν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να της παραχωρήσουν τη θέση τους. Τελικά στο βήμα της Βουλής ανέβηκαν ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός και ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας. Όταν έφτασε η σειρά του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, διαπιστώθηκε ότι ο Αλέξης Χαρίτσης έλειπε.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «ένα μικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία, εδώ κοντά». «Θα διακόψουμε μέχρι να φτάσει», είπε η κ. Γεροβασίλη, η οποία φέρεται να ενημερώθηκε από συνεργάτες του κ. Χαρίτση πως βρήκε κίνηση στον δρόμο

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αρνήθηκε να μιλήσει πριν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως εκ τούτου όταν ο Αλέξης Χαρίτσης ολοκλήρωσε την ομιλία του η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν βρίσκονταν στην αίθουσα για να πάρει τον λόγο και έτσι η Βουλή θα ξαναδιέκοψε.

Επιτέλους, περίπου στις 6.15 η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε στην αίθουσα και σύμφωνα με ενημέρωση από την ίδια: «Μονομερώς ο Τασούλας, χωρίς καμία ενημέρωση προς τους αρχηγούς και τα κόμματα επεχείρησε να επισπεύσει την διαδικασία».

Τα βουνά χαρτιών

Όταν ανέβηκε στο βήμα, το έκανε κουβαλώντας παράλληλα έναν τεράστιο όγκο χαρτιών, για τη μεταφορά των οποίων χρειάστηκε μάλιστα τη συνδρομή της βουλευτή του κόμματος της, Ελένης Καραγεωργοπούλου. Στα έγγραφα αυτά ανέτρεχε καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας της. Ο τεράστιος όγκος των εγγράφων προκάλεσε θυμηδία στην αίθουσα, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται.