Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν σε δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο στο οποίο ενεπλάκη ένα πούλμαν κοντά στην πόλη Λειψία της ανατολικής Γερμανίας.

Το πούλμαν της εταιρείας FlixBus εξετράπη της πορείας του στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο A9 πριν πέσει στο πλάι. Είχε αναχωρήσει από το Βερολίνο με δύο οδηγούς και 53 επιβάτες και κατευθυνόταν προς τη Νυρεμβέργη με προορισμό τη Ζυρίχη, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Αξιωματούχοι στο κρατίδιο της Σαξονίας δήλωσαν ότι οι σκέψεις τους είναι με τα θύματα.

Η FlixBus εκτελεί δρομολόγια με πούλμαν στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Είπε ότι το ατύχημα συνέβη γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα).

Το λεωφορείο βρισκόταν ήδη δύο ώρες στον δρόμο όταν συνέβη το ατύχημα σε μια διασταύρωση κοντά στο αεροδρόμιο της Λειψίας/Χάλλε, στα βορειοδυτικά της πόλης.

«Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν είναι ακόμη γνωστές», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν από το ατύχημα αυτό και τις οικογένειές τους» προσθέτει.

Η αστυνομία δήλωσε ότι στο σημείο κλήθηκαν αμέσως ελικόπτερα διάσωσης και μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων. Τα τοπικά νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν να προετοιμαστούν για μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λεωφορεία έχουν συγκρουστεί στο παρελθόν στον αυτοκινητόδρομο Α9 κοντά στη Λειψία, πιο πρόσφατα τον Δεκέμβριο. Ένα άτομο σκοτώθηκε σε ξεχωριστό ατύχημα το 2019.