Με την πολιτική σκοπεύει να ασχοληθεί ο Παλαιοχριστιανός, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης. «Σιγά σιγά έχουν τελειώσει τα γεγονότα που έχουν αναστατώσει τη ζωή μου. Και ετοιμάζομαι κι εγώ να επιστρέψω στην ησυχία μου. Να εγκαταλείψω την πόλη σας και να επιστρέψω στο βουνό μου», σημείωσε για τα πρώτα βήματα που σκέφτεται να κάνει τώρα στη ζωή του.

«Έχω πάει δυο φορές -εκεί που έμενα-. Κυρίως για να πάρω κάτι έγγραφα που κοινοποιούσαν στις κατσίκες μου. Δεν ξέρω γιατί επιμένουν και πηγαίνουνε και κοινοποιούνε δικαστικά έγγραφα στη στάνη. Ενδεχομένως, αυτό που έχει συμβεί και σε εμένα, ναι μεν ήταν ατομικό, αλλά μπορεί και να προκύψει και στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Πρέπει να καθίσουμε και να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη κατάσταση που θα δημιουργηθεί», σημείωσε για την κοινότητα των Παλαιοχριστιανών, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η ενασχόληση με την πολιτική

«Γίνεται κάποια συζήτηση, να κάνουμε κάποιο κόμμα, μειονοτικό, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και ως παλαιοχριστιανοί στην ελληνική κοινωνία και στην Ευρώπη», υπογράμμισε για την ενασχόλησή του με την πολιτική. «Εγώ δε θέλω να μπω πρόεδρος, δεν ξέρω αν μπορώ, να μπω πρόεδρος. Εγώ το βουνό μου δεν το εγκαταλείπω. Αλλά είναι στα σκαριά, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί το κόμμα. Πρέπει να κοιτάξουμε να δούμε, αν πρέπει να ενταχθούμε στο Πατριαρχείο της Μόσχας, στης Ρωσίας. Γιατί πρέπει να δούμε, πως θα μας υπερασπίζονται, γιατί εμείς είμαστε παλαιόπιστοι. Πρέπει να δούμε αν με ένα κόμμα μπορούμε να το υπερασπιστούμε, και αν είναι εφικτό να το διεκδικήσουμε», συμπλήρωσε.

«Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν υποστεί διωγμό στο παρελθόν. Έχουν πυροβοληθεί άνθρωποι, έχουν εξοριστεί. Ως πολίτες πρέπει να δούμε πως θα προστατευθούμε από αυτό, γιατί βλέπουμε πως εντείνετε αυτή η κατάσταση. Δε βλέπουμε να γίνονται σεβαστά τα ιδιαίτερα θρησκευτικά μας «πιστεύω». Δε γίνεται να διώκονται οι άνθρωποι που θέλουνε να ζήσουνε και να θρησκεύονται παραδοσιακά. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Ως εδώ», τόνισε ο Παλαιοχριστιανός.

«Σημαντικό, εάν εκλεγεί το κόμμα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε, αλλά αν θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τα θρησκευτικά μας «πιστεύω»», κατέληξε.

Τελικά, σημείωσε για το παιδί του, πως το έχει εκπαιδεύσει, προκειμένου για να προστατεύεται από μόνο του. Υπενθυμίζεται, ότι ο 15χρονος το είχε σκάσει σε επισκεπτήριο.

Ταυτόχρονα, δεν απάντησε σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τη σύζυγό του, αλλά και για τη σχέση της κόρης του με τον πατέρα Κλεομένη.

Τέλος, πρόσθεσε για το σκοπό του ο Παλαιοχριστιανός, «Εμένα η επιθυμία μου είναι να βοηθηθείτε εσείς, ο κόσμος, να μάθετε για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, για τις οικοκοινότητες».