Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα και τη διμερή αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας (NSA) του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Τιν Μπάροου και τον «σκιώδη» υπουργό Άμυνας του Εργατικού Κόμματος Τζον Χίλι, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Λονδίνο.

Επίσης ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους Βρετανού αξιωματούχους για τον ρόλο της Ελλάδας στην αμυντική επιχείρηση της ΕΕ ASPIDES ενώ επανέλαβε ότι η χώρα μας προσβλέπει στη συνεργασία του ελληνικού αμυντικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις με το βρετανικό αμυντικό οικοσύστημα, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».

Περαιτέρω σήμερα ο κ. Δένδιας είχε σύντομη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Όλιβερ Ντάουντεν.

Τέλος, χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο στην πρεσβευτική κατοικία.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ομογενείς του Λονδίνου και Βρετανοί πολίτες οι οποίοι διατηρούν δεσμούς με την Ελλάδα ενώ κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής πλοίαρχο Νικόλαο Φίλια και τα στελέχη του Γραφείου Ακολούθου Άμυνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.