Διαθέσιμη για download είναι πλέον η νέα εφαρμογή myAADEapp που φέρνει την εφορία στο κινητό.

Η εφαρμογή λειτουργεί επιπλέον σαν φορολογική ατζέντα, που ενημερώνει για τις φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν και να αποθηκεύουν χρήσιμα έγγραφα.

Πάνω από 1.000 χρήστες έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στο κινητό τους, ενώ στο App Store όπου είναι διαθέσιμο από την περασμένη Τετάρτη.

Το MyAADEApp

Η νέα εφαρμογή περιέχει σε πρώτη φάση:

1. Πληρωμή οφειλών μέσω IRIS ή κάρτας

2. Τα αιτήματα και τα ραντεβού που θα έχουν κλείσει οι φορολογούμενοι

3. Τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όπως πληρωμή δόσεων ρύθμισης, ή φόρων. Δύο, τρεις ημέρες πριν λήξη η προθεσμία της πληρωμής θα ειδοποιούνται στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής.

4. Στοιχεία επικοινωνίας, IBAN. Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν ή να αλλάξουν το IBAN

5. MyWallet: Θα υπάρχουν όπως φορολογική ενημερότητας, στοιχεία μητρώου και τέλη κυκλοφορίας.

Οι πληρωμές φόρων μέσω της εφαρμογής γίνονται είτε μέσω του συστήματος IRIS, είτε με κάρτα και εμφανίζονται εντός λίγων δευτερολέπτων στην ΑΑΔΕ, ενώ παρέχεται μέσω της εφαρμογής και σύνδεση με την εφαρμογή apodixi για υποβολή αναφορών μη έγκυρων αποδείξεων.

Με κωδικούς Taxis

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με του κωδικούς Taxis οι οποίοι αποθηκεύονται και στη συνέχεια γίνεται πιστοποίηση του χρήστη είτε μέσω face id ή δαχτυλικού αποτυπώματος, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά που γίνεται σύνδεση ο χρήστης να πρέπει να καταχωρεί τους κωδικούς του στο Taxisnet.

Επίσης, αποθηκεύονται και οι αριθμοί καρτών που έχει επιλέξει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ο φορολογούμενος (με εξαίρεση τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας). Οι κωδικοί αποθηκεύονται σε σύστημα που διαμόρφωσε η ΔΙΑΣ – Διατραπεζικά Συστήματα, προσφέροντας την ίδια ασφάλεια με τις εφαρμογές των ελληνικών τραπεζών.