Μετωπική επίθεση προσωπικά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης και αυτό θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό μετά την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική δραστηριότητα. Μετά την ολοκλήρωση της εικοσαήμερης στρατιωτικής θητείας του, όπως ο νόμος ορίζει για τους Ελληνες που ήταν στο εξωτερικό επί πολλά χρόνια, ο Στ. Κασσελάκης θα έχει στο στόχαστρό του τον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς θεωρεί ότι ακολουθεί ραγδαία πτώση της δημοφιλίας του.

Στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρούν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, ειδικά μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βήματος. Η πρόταση δυσπιστίας που προκρίνει το ΠαΣοΚ μετά και τα όσα είπε ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης θα στηριχθεί και από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και αυτή η κοινοβουλευτική διαδικασία θα αξιοποιηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου πρώτο ρόλο θα έχει ο επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελος, για να τεθεί στο στόχαστρο ο Κυρ. Μητσοτάκης και για το έγκλημα των Τεμπών αλλά και για μια σειρά πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση καταγράφει ραγδαία φθορά, όπως αναδείχθηκε και στην προ ημερών δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA και αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί για τη ΝΔ, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

Στο μείζον θέμα των αποκαλύψεων του Βήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Και αυτό, όπως αναφέρουν, την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους και αποκαλώντας το Κράτος- παρακράτος, υποστηρίζει ότι έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Για να ενισχυθεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμα και ο Στ. Κασσελάκης έκανε χθες δήλωση, κατά την διάρκεια της εξόδου που είχε από το Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι αμέσως μετά βγήκε με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει μια πιο αναβαθμισμένη πολιτικά κίνηση, πιο πάνω από την πρόταση δυσπιστίας που ζητάει το ΠαΣοΚ και την οποία θα στηρίξει, ζητώντας εκλογές.

Ο Στ. Κασσελάκης, μάλιστα, όχι μόνο ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, για να οδηγηθεί συντεταγμένα η χώρα σε δημοκρατικές εκλογές.

Η δήλωση Στ. Κασσελάκη έχει όμως δυο στοιχεία που χρήζουν ειδικής προβολής γιατί σηματοδοτούν και την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη. Το ένα είναι η αναφορά να γίνουν, «δημοκρατικές εκλογές» και το άλλο το αίτημα να διεξαχθούν αυτές, με την παρουσία διεθνών παρατηρητών που δίνει και άλλη εικόνα στο διεθνές περιβάλλον για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Στ. Κασσελάκης το δικαιολογεί αυτό προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο Πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές χωρίς αμφιβολία.

Επί του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του Βήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να θέτει τα εξής ερωτήματα:

1) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Και 3) Πώς και με ποια διαδικασία η κυβέρνηση έλαβε γνώση μη προσβάσιμων στοιχείων της ποινικής δικογραφίας;