Η εκπλήρωση μιας ευχής, ένα παιδικό όνειρο που ζωντάνεψε. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έγινε προπονητής της Λίβερπουλ.

Του αρκούσε να συμβεί για ένα απόγευμα και μόνο. Του έφθανε που ηγήθηκε της ομάδας των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του κορυφαίου αγγλικού κλαμπ.

Ο Σουηδός προπονητής, που στα 76 του παλεύει θαρραλέα με τον καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων» για την αναμέτρηση επίδειξης απέναντι στους θρύλους του Άγιαξ κι όλο το (κατάμεστο) Άνφιλντ σηκώθηκε στο πόδι για να τον καταχειροκροτήσει.

Ο Έρικσον είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2024 πως η κατάστασή του δεν είναι ιάσιμη και πως του απομένει περί τον ένα χρόνο ζωής. Η χαρά που τον πλημμύρισε από την αποθέωση των «scousers» σίγουρα του απάλυνε προσωρινά τον πόνο.

Την καριέρα του ο Έρικσον τη έχει συνδέσει εν πολλοίς με το ιταλικό ποδόσφαιρο δουλεύοντας σε Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Λάτσιο, προτού μεταβεί στην Αγγλία για τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λέστερ. Διετέλεσε επίσης ομοσπονδιακός προπονητής στην Αγγλία, στο Μεξικό και στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Την καριέρα του ο Έρικσον την έχει συνδέσει εν πολλοίς με το ιταλικό ποδόσφαιρο δουλεύοντας σε Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Λάτσιο, προτού μεταβεί στην Αγγλία για τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λέστερ. Διετέλεσε επίσης ομοσπονδιακός προπονητής στην Αγγλία, στο Μεξικό και στην Ακτή Ελεφαντοστού.