Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την ανακοίνωση σε μορφή καταγγελίας της Νέας Δημοκρατίας πως «τα υπόγεια της Κουμουνδούρου» υποκινούν σε επεισόδια ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αυτήν της την πράξη η κυβέρνηση «πέταξε σήμερα το προσωπείο της δήθεν προοδευτικής κεντροδεξιάς» προκειμένου να επιστρέψει «στις παλιές και αλησμόνητες συνταγές του δεξιού παρακράτους».

Ποιες είναι αυτές σύμφωνα με την Κουμουνδούρου; Η «λάσπη», η «συκοφαντία» και οι «προβοκάτσιες». Κι όλα αυτά επειδή «το κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών σκοντάφτει στην άκαμπτη βούληση των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης».

Μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, εφόσον δεν κατατεθούν «τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται» η ΝΔ.

Συνολικά από την Κουμουνδούρου ανακοινώθηκε:

«Υπό το κράτος πανικού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέταξε σήμερα το προσωπείο της δήθεν προοδευτικής κεντροδεξιάς και επέστρεψε στις παλιές και αλησμόνητες συνταγές του δεξιού παρακράτους: λάσπη και συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν υποκίνηση επεισοδίων στις εθνικές παρελάσεις…

Όταν το κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών σκοντάφτει στην άκαμπτη βούληση των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης, η ΝΔ περνάει στην επόμενη πίστα και εξαγγέλλει προβοκάτσιες για να αλλάξει την ατζέντα.

Δεν θα της περάσει. Την καλούμε να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται.

Αν δεν το πράξει, ζητούμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων».​