Την αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές ανοίγει σήμερα και η ΝΔ παρουσιάζοντας 20 ονόματα που θα συμμετέχουν στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Υποψήφιοι θα είναι ξανά οι πέντε ευρωβουλευτές, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη και Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Δεν θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά την υπόθεση με την διαρροή των emails των ομογενών. Εκτός αποφάσισε να αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες φλερτάρει με το ΠαΣοΚ.

Τα νέα ονόματα

Στα ονόματα που θα ανακοινωθούν σήμερα περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται, επίσης, ο Πύρρος Δήμας, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Σπύρος Καρανικόλας, ο πανεπιστημιακός Ναπολέων Μαραβέγιας και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Σακελλάρης, η παρουσιάστρια και πρώην βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια, ο Γιώργος Αμυράς, και η Βίκυς Φλέσσα.

Τι γίνεται με Αυτιά-Μπελέρη

Όπως όλα δείχνουν δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο Γιώργος Αυτιάς. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όπως λέγεται, θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα της υποψηφιότητας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρη, καθώς στο πρωθυπουργικό επιτελείο υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Το θέμα αναμένεται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα.