Στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζει να επιχειρεί η φρεγάτα «Υδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», παρέχοντας προστασία στα εμπορικά πλοία από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Οπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, εκτός των σύγχρονων οπλικών συστημάτων που εγκαταστάθηκαν στο πλοίο (π.χ. αντι-drone), υπάρχει μέριμνα σε όλα τα επίπεδα για το προσωπικό του ΠΝ που υπηρετεί μακριά από την πατρίδα σε μια άκρως επικίνδυνη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φρεγάτα εγκαταστάθηκε μέχρι και εξοπλισμός Τηλεϊατρικής από το Τμήμα Πληροφορικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών μετά από σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός ενισχύει έτσι την ικανότητα παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο πλήρωμα που βρίσκεται σε ζώνη κινδύνου και μάχεται καθημερινά για τα εθνικά μας συμφέροντα. Μάλιστα, πριν τον απόπλου της φρεγάτας έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές σε σενάρια πραγματικών συνθηκών. Ουσιαστικά, το σύστημα παρέχει την δυνατότητα σε γιατρό του Ναυτικού Νοσοκομείο να έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε ιατρικά δεδομένα από τον καρδιογράφο και τον υπέρηχο ώστε να δίνει τις αναγκαίες συμβουλές.

Μάλιστα, το Τμήμα Πληροφορικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών εκφράζει δια μέσου επιστολής τις θερμές ευχαριστίες του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και το Υπουργείο Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του.