Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την εξάρθρωση νέου κυκλώματος μαστροπείας, με «εγκέφαλο» μια 25χρονη. Συγγενείς ανήλικων θυμάτων αλλά και της 25χρονης μιλούν για πρώτη φορά στον απόηχο των νέων στοιχείων για την υπόθεση.

Ήδη έχουν γίνει έξι συλλήψεις μελών της οργάνωσης που ωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία και στα ναρκωτικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλά από τα θύματα είχαν παγιδευτεί και από το κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, με επικεφαλής την 30χρονη Λορέλα.

Στη δικογραφία, εκτός από τα ονόματα των έξι μελών του νέου κυκλώματος που έχουν ήδη συλληφθεί, αναφέρονται και τα στοιχεία τεσσάρων πελατών που πλήρωναν από 200 έως 400 ευρώ για να κλείνουν ερωτικά ραντεβού με ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από 14 έως και 17 ετών.

«Ψάρευε τα κορίτσια στα κλαμπ»

Η μητέρα 15χρονης που μπλέχτηκε στα δίχτυα της οργάνωσης έλυσε τη σιωπή της, στο Live News.

«Τα κορίτσια πάνε στο κλαμπ. Η (25χρονη) πήγαινε εκεί και ψάρευε τα κορίτσια, πέτυχε την παρέα αυτή και έτσι άρχισε το γλέντι».

Όπως λέει, η 25χρονη «εγκέφαλος» το έπαιζε φίλη στην κόρη της και επιχειρούσε να την δελεάσει με χρήματα. Το παιδί της, όπως τονίζει, είχε προσεγγίσει παλιότερα και η Λορέλα.

«Μία 24χρονη, δεν το σκέφτεσαι ότι πάει να κάνει κάτι κακό και σε αυτή την ηλικία που είναι μικρά δεν το καταλαβαίνουν. Την βλέπουν σαν πιο μεγάλη αδελφή τους. Για παράδειγμα, γνώρισε τη δικιά μου και το έπαιζε φίλη, η μεγαλύτερη αδελφή, και με τον τρόπο της σιγά σιγά την έπαιρνε κοντά της. Της έλεγε να μου δίνεις 50 ευρώ για κάθε πελάτη».

Στα δίχτυα του κυκλώματος έπεσε και μια 17χρονη σήμερα, που παλιότερα είχε πάρει μέρος με μεγάλη επιτυχία σε γνωστή τηλεοπτική σειρά. Στενό συγγενικό της πρόσωπο ανέφερε στους αστυνομικούς, πως η ανήλικη παγιδεύτηκε από την 25χρονη και της έδινε 50 από τα 300 ευρώ που εισέπραττε μετά από κάθε ερωτικό ραντεβού.

«Είναι πολλά τα θύματα. Η Λ. και η Μ. κάνανε παρέα και έβρισκαν κορίτσια. Του έβαζαν να κάνουν διάφορα πράγματα, είναι ολόκληρο κύκλωμα από πίσω», είπε μητέρα ανήλικου θύματος.

«Συγκοινωνούντα δοχεία» τα δύο κυκλώματα μαστροπείας

Ως «εγκέφαλος» του νέου κυκλώματος μαστροπείας φέρεται η 25χρονη Μαρία από τον Ασπρόπυργο. Κατηγορείται ότι «ψάρευε» τόσο ανήλικα θύματα όσο και πελάτες, ενώ συνόδευε τα κορίτσια στα ραντεβού και εισέπραττε για το καθένα από 50 έως 100 €.

Το τελευταίο διάστημα η 25χρονη άλλαζε συχνά κατοικία αλλά και αριθμούς κινητού τηλεφώνου σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν αστυνομικοί, να συσκοτίσει το τοπίο της δράσης της.

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως η 25χρονη γνώριζε και είχε συνεργασία με την 30χρονη Λορέλα, που κινούσε τα νήματα στο κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε στις αρχές του έτους. Δυο μήνες μετά την προφυλάκισή της, ο πατέρας της, που παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται διαψεύδει στο Live News ότι η κόρη του γνώριζε την 25χρονη.

«Ξέρω όλες τις φίλες της κόρης μου. Δεν ξέρω καμία Μαρία. Αυτοί λένε πολλά πράγματα, θέλουν όλα να τα συνδέσουν με την κόρη μου. Θα δείτε θα βγουν όλα και είναι άδικα».

Το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια τα δύο τελευταία άτομα που συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους και ένας καλλιτέχνης τατουάζ που είχε κατηγορηθεί και για το κύκλωμα της «Λορέλας». Τότε είχε αρνηθεί στο Live News κάθε δική του ανάμειξη και υποστήριζε πως τον είχε αναφέρει η «Λορέλα», σε μια προσπάθεια να πάρει από πάνω της δικές της ευθύνες.

Χθες, Τρίτη 19/03, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ίδιο και σε ακόμα ένα άτομο, για εμπλοκή στο κύκλωμα. Και οι δύο φέρονται να ωθούσαν στην πορνεία ανήλικες και να τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας που κλείνονταν ραντεβού.

Η μαρτυρία της αδερφής

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που έκανε η αδερφή ενός εκ των θυμάτων. Πολύ γρήγορα στόματα που έμεναν κλειστά άρχισαν να ανοίγουν, με μια σειρά από μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά τόσο των θυμάτων όσο και των μελών του κυκλώματος, να ρίχνουν φως στα όσα συνέβαιναν.

Η αδελφή του θύματος μαστροπείας μίλησε στο Live News και περιέγραψε μεταξύ άλλων πώς ανακάλυψε την δράση του κυκλώματος.

«Η κατάσταση με την αδερφή μου δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κλείνει ερωτικά ραντεβού. Τώρα τελευταία παρατήρησα ψάχνοντας το κινητό της, όταν αυτή δεν με έβλεπε, ότι εκτός από την 25χρονη της κανονίζει ραντεβού και μια άλλη ενήλικη κοπέλα», είπε αρχικά.

Στο πώς λειτουργούσε το κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε περιέγραψε:

«Αυτή, λοιπόν, έχει προφίλ στο Instagram και φαινόταν σαν να είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στον πελάτη και την αδερφή μου. Αυτό το κατάλαβα γιατί έλεγε ας πούμε «σε περιμένει αυτός» και ρωτούσε την αδερφή μου αν φτάνει».

Και καταλήγοντας ανέφερε: «Διαβάζοντας με προσοχή τις συνομιλίες, είδα κάπου ότι ζητούσε από την αδερφή μου να της δώσει 20 ευρώ, επειδή ήταν αυτή που έφερνε πελάτες».

Το μήνυμα της ανήλικης

Ο αστυνομικός συντάκτης των Νέων και του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξασφάλισε ένα μήνυμα ανήλικης που «καίει» τα μέλη του κυκλώματος μαστροπείας, όπου αναφέρει:

«Ανησυχώ. Δεν θα βγει σε καλό αυτή η ιστορία. Η (25χρονη) φταίει για όλα, μας κατέστρεψε. Στην αρχή το έκανε να μοιάζει εύκολο με τον «Αλέκο» και δες που καταντήσαμε. Πες στην άλλη να μην πει τίποτα».

Από την περαιτέρω έρευνα της ελληνικής αστυνομίας προκύπτει – σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου – ότι ήταν μια παρέα από ανήλικες που γνωρίζοντας μεταξύ τους, καθώς παρουσίαζαν στάσιμη πορεία στα μαθήματά τους μένοντας στην ίδια τάξη στο σχολείο.

Έβγαιναν σε πολλά μαγαζιά και είχαν γνωριμίες με ανθρώπους της νύχτας κι έτσι ξεκίνησε η ένταξή τους στο κύκλωμα μαστροπείας.

Συνομιλία ανήλικης με πελάτη

Συνομιλία ανήλικης με πελάτη καταγράφει:

-Ρε άκουσε με, σου είπα είμαι 17. Δεν έχω κλείσει τα 18 ακόμη.

-Καλά, και 16 να ήσουν πάλι θέμα δεν θα είχα. Να σου πω, είναι άβολο που με έκανες μπλοκ και εδώ δεν με δέχεσαι. Είναι λίγο κάπως, το βλέπεις; Τελικά, πίνεις κοπέλα μου; Να φέρω τίποτα;

-Όχι, δεν πίνω.

-Οκ, εγώ μόνο μαύρο αλλά έχω και κοκαΐνη για τις γκόμενες που ζητάνε. Θα πας σπίτι σήμερα νωρίς, τι φάση;

-Ναι ρε συ έχω τα δικά μου και εγώ, κατάλαβες τώρα, είμαι ακόμα 17.

Ενώ, σε άλλη συνομιλία ανήλικης με πελάτη:

-Που να έρθουμε; Δεν έχουμε χρήματα για το ταξί.

-Που είστε τώρα;

-Γκάζι

-Οκ πάμε εκεί Γκάζι, στο ξενοδοχείο, να αράξουμε.

-Ωραία, θα έχεις και τα 2.000 μαζί σου;

-Οκ, αλλά θα φέρεις και τη φίλη σου. Εντάξει;

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος κατηγορούμενου

Ο Γιώργος Κριεμάδης, δικηγόρος κατηγορούμενου για το κύκλωμα μαστροπείας, μιλά στο LIVE NEWS.

«Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο εντολέας μου δεν έχει καμία ανάμειξη με τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της μαστροπείας. Αυτοί που στρατολογούν πολλές φορές ανήλικα κορίτσια, είναι κορίτσια στην ηλικία τους. Δεν υπάρχει κύκλωμα. Μιλάμε για ανήλικα κορίτσια που εκδίδονται και που, όταν ενηλικιώνονται, προτείνουν σε άλλα κορίτσια να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, καμία κοπέλα δεν αναφέρεται στον εντολέα μου. Μία κοπέλα αναφέρει πως έχει συνευρεθεί μαζί του με τη θέλησή της. Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των δύο δικογραφιών».

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, οι μαρτυρίες και τα στοιχεία διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο, με τους κατηγορούμενος να ετοιμάζονται να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.