Είναι καίριο ζητούμενο η άμεση δράση και πράξη από όλους μας ως προς την αλλαγή του τρόπου που υπάρχουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως ομάδες: στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας, στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών, θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα σε κάτι νέο, γιατί το παλιό μας οδηγεί σε ένα δυστοπικό μέλλον που σίγουρα κανείς δεν θέλει να είναι εκεί όταν θα συμβεί. Οπότε, πρέπει από σήμερα κιόλας να προλάβουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, που σημαίνει ότι από σήμερα γινόμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

.

Μία τέτοια νέα δράση, αποτελεί το ΑΒ Climate Hub που είναι αυτό που λέει και το όνομά του: ένα σημείο συνάντησης πολλών με κοινό παρονομαστή το κλίμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος, που στόχο έχει να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να προετοιμάσει όλους όσοι βρίσκονται στην εφοδιαστική της αλυσίδα σχετικά με τη διαδικασία παρακολούθησης, στοχοθέτησης και δημιουργίας αναφοράς της μέτρησης του ανθρακικού αποτυπώματος.

Ως πρώτο στόχο η εταιρεία έχει τη μείωση των εκπομπών αερίων του άνθρακα της Κατηγορίας 3 (Scope 3) κατά 37% στο σύνολο της εφοδιαστικής της αλυσίδας έως το 2030 και ταυτόχρονα, μηδενικό αποτύπωμα μέχρι το 2050, που είναι σύμφωνο και με τον συλλογικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στόχο της επιτυχούς και βιώσιμης μετάβασης σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας.

Αυτός ο δύσκολος «πράσινος» στόχος που έχουν θέσει κρατικοί, θεσμικοί, διεθνείς και επιχειρηματικοί φορείς, συνδέεται και συμπεριλαμβάνει ασφαλώς πρακτικές και πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Αν οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, πιο δυνατό και ανθεκτικό σε κλιματικές και λοιπές κρίσεις, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος επιθυμεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως μέρος και της πρωτοβουλίας Science Based Target (SBTi). Για αυτό καλεί όλους τους προμηθευτές σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, θέτοντας μεμονωμένους στόχους για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και παρακολουθώντας την πρόοδό τους σε ετήσια βάση.

Τι ακριβώς προσφέρει το AB Climate Hub;

Μέσω του ιστότοπου, όλοι οι προμηθευτές, ανεξαρτήτου μεγέθους, έχουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να μετρούν τις εκπομπές αερίων σε όλο το εύρος των λειτουργιών τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος με το ΑΒ Climate Hub οραματίζεται έναν πλανήτη φιλόξενο για όλους και για τις γενιές που ακολουθούν. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μία ουσιαστική πράξη και ένα καθοριστικό βήμα για τις προσπάθειες και τις δεσμεύσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος προς έναν βιώσιμο μέλλον, και σε αυτό το δύσκολο αλλά αισιόδοξο ταξίδι καλεί τους προμηθευτές της να είναι συνοδοιπόροι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΑΒ Climate Hub, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο εδώ.