Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 ετών άφησε ο πρωταθλητής του χόκεϊ, Κονσταντίν Κολτσόφ. Ο Λευκορώσος αθλητής, ο οποίος τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια ήταν ζευγάρι με την Αρίνα Σαμπαλένκα -πρωταθλήτρια του τένις– απεβίωσε ενώ βρισκόταν μαζί της στη Φλόριντα για το WTA Miami.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε και εάν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο Κολτσόφ ήταν πατέρας τριών παιδιών τα οποία είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του Γιούλια.

Ποιος ήταν ο Κολτσόφ

Από μικρή ηλικία έδειξε την ικανότητά του στο αγαπημένο του χόκεϊ επί πάγου φτάνοντας στο σημείο να γίνει ντραφτ στο NHL. Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου κυρίως στους Pittsburgh Penguins τη φανέλα των οποίων φόρεσε για 144 αγώνες έχοντας 12 γκολ και 26 ασίστ.

Πέρα από τις ΗΠΑ αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Μάλιστα, υπήρξε διεθνής αθλητής και μεταξύ άλλων αγωνίστηκε με τη εθνική ομάδα της Λευκορωσίας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το 2016 εγκατέλειψε την δράση και συνέχισε να υπηρετεί το αγαπημένο του χόκεϊ από θέση προπονητή.