Χάρη στα πολλά χρήματα που υποσχέθηκε στην Αδριατική Λίγκα το Ντουμπάι έλαβε το πράσινο φως για την παρουσία της υπό δημιουργίας ομάδας στο ενιαίο πρωτάθλημα των ομάδων της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Τα ιδρυτικά μέλη της ABA Liga συνήλθαν την Τρίτη (19/3) στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας κι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να εγκρίνουν το αίτημα, αφού πρώτα εξασφάλισαν ένα σημαντικό ποσό από το αραβικό εμιράτο.

Υπέρ του σχεδίου ψήφισαν εννέα από τις έντεκα ομάδες με δικαίωμα ψήφου. Η Παρτίζαν επέλεξε το «παρών», προτιμώντας να κρατήσει μια ουδέτερη στάση, ενόσω ο εκπρόσωπος της Μπουντούτσνοστ έλειπε από τη Γενική Συνέλευση και δεν ψήφισε.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τη νέα σεζόν και θα έχει διάρκεια ως το φινάλε της σεζόν 2026-27. Θα είναι δηλαδή τριετούς βάσης για αρχή, καθώς από τη σύμβαση προβλέπεται δυνατότητα επέκτασης για άγνωστο διάστημα.

Εκτιμάται ότι το αντίτιμο για την εξαγορά της θέσης στην Αδριατική Λίγκα θα υπερβεί στο σύνολό του τα 5 εκατομμύρια δολάρια, μιας και η αρχική πρόταση για 4.5 εκατομμύρια δολάρια είχε απορριφθεί.

Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη της ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague. Αναμένεται πλέον να διευκρινιστεί ο τρόπος και οι όροι που αυτό θα συμβεί. Αν θα πρέπει να περάσει από τον προπαρασκευαστικό στάδιο του Eurocup ή θα συμβεί απευθείας. Είναι δεδομένο πάντως ότι σταδιακά θα υπάρξει διεύρυνση της διοργάνωσης, καθώς τόσο η Παρί όσο και οι Λόντον Λάιονς περιμένουν την ειδοποίηση.