Τις θανατηφόρες βλάβες που προκάλεσε η ναυτική φωτοβολίδα στον  33χρονο Μανώλη Κριτσωτάκη που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής μετά την έκρηξή της, περιγράφει με λεπτομέρειες η ιατροδικαστική έκθεση  που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο άψυχο σώμα του άτυχου νέου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr,  επιβεβαιώνεται ότι η έκρηξη της φωτοβολίδας προκάλεσε εκτεταμένα και ανεπανόρθωτα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και το συκώτι του 33χρονου με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Επισημαίνεται ότι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατος του 33χρονου ήδη διατάχθηκε ποινική προκαταρκτική έρευνα και για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία στην οποία και θα συμπεριληφθεί και η έκθεση της νεκροψίας – νεκροτομής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ελεύθεροι αφέθηκαν αφού πρώτα τους ορίστηκε ρητή δικάσιμος για να δικαστούν οι δύο φίλοι του άτυχου Μανώλη Κριτσωτάκη οι οποίοι διασκέδαζαν μαζί του, το βράδυ της Κυριακής, όταν συνέβη το ατυχές και θανατηφόρο περιστατικό.

Νωρίτερα είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive.gr ο ένας νεαρός που φέρεται να κατείχε τις φωτοβολίδες προανακριτικά υποστήριξε ότι τις πήρε από κάποιον γνωστό του που διαθέτει σκάφος και υποχρεούται να έχει φωτοβολίδες σε αυτό. Όπως υποστήριξε, είχαν λήξει, έπρεπε να προμηθευτεί νέες και αντί να τις πετάξει, τις έδωσε σε αυτόν.

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι μετά την τραγωδία παραδόθηκαν στην αστυνομία 12 τέτοιες φωτοβολίδες, εκ των οποίων οι 10 είχαν χρησιμοποιηθεί. Όπως διευκρινίζεται από την ίδια πηγή, δεν πρόκειται για ναυτικές φωτοβολίδες που εκτοξεύονται αλλά για αυτές που χρησιμοποιούνται εν είδη καπνογόνου κινδύνου.