Το σκάνδαλο της υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και η διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών έχει ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες με τα emails σε αποδήμους και την κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχολίασε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε αυτή την υπόθεση «έγινε πατάτα», κυρίως γιατί έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους για να πλήξουν την αξιοπιστία της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου». Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με την αξιοπιστία της πλατφόρμας.

Λοβέρδος: «Εδώ μπορεί να έγινε και μία ανοησία, μία ελαφρότητα, είναι όμως απαράδεκτο»

Ως προς το θέμα των πολιτικών ευθυνών σε επίπεδο εσωκομματικό ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν δέχεται σε θέματα ηθικής και πολιτικής τάξης ούτε μύγα στο σπαθί του». Και πρόσθεσε: «Απ΄ότι έμαθα ούτε και ο κ. Σταυριανουδάκης το γνώριζε, αλλά ανέλαβε το βάρος της πολιτικής ευθύνης. Ξέρετε εδώ μπορεί να έγινε και μία ανοησία, μία ελαφρότητα, είναι όμως απαράδεκτο».

Παππάς: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε έχει την ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών η κα Κεραμέως»

Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του ανέφερε για το ζήτημα «αν ο πρωθυπουργός πράξει όπως και στα υπόλοιπα σκάνδαλα στα οποία τελικά δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη αλίμονο μας». Τόνισε ο κ. Παππάς ότι δεν πρόκειται για μία «πατάτα» της κυβέρνησης, «αλλά ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της διαδικασίας του υπουργείου Εσωτερικών, στην αξιοπιστία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και παράλληλα αμφισβήτηση στην ικανότητα του υπουργείου να διενεργήσει πλέον και την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψήφου».

Για την Νίκη Κεραμέως υπουργό Εσωτερικών σημείωσε ο κ. Παππάς: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε έχει την ευθύνη ενός υπουργείου». Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα «πήρε μόνο η κα Ασημακοπούλου email, ποιοι άλλοι πήραν προσωπικά δεδομένα; Η ΝΔ αντιμετωπίζει το κράτος ως ένα λάφυρο στο οποίο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο μέσα από ανακοινώσεις που έχει βγάλει ζητάει την αποπομπή της υπουργού Εσωτερικών δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή έχει πει ότι μιλάμε για ένα σκάνδαλο σε δύο επίπεδα: το πρώτο αφορά την κα Ασημακοπούλου και τον τρόπο που διαχειρίστηκε κάποια προσωπικά δεδομένα και το δεύτερο σκάνδαλο αφορά από πού βρήκε τα προσωπικά δεδομένα». Και συνέχισε λέγοντας «οι υποτιθέμενοι τεχνοκράτες της Ελλάδας 2.0 μοιράζουν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών στον γραμματέα του απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ για να ικανοποιήσει τα μεγάλα ποσοστά της κυβέρνησης της ΝΔ».

Χρηστίδης: «Είναι κρίσιμο να μάθουμε εάν αυτό έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις»

«Χρησιμοποιεί ένα επιχείρημα ο κ. Λοβέρδος που έχει ενδιαφέρον: αθώοι λόγω βλακείας. Αν αυτό είναι ένα επιχείρημα για αυτούς που κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, πρέπει να το κρατήσουμε. Είναι κρίσιμο επίσης να μάθουμε εάν αυτό έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις».