Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells μετά την τεράστια νίκη της κόντρα στην Κόκο Γκοφ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε 6-4, 6-7(5), 6-2 μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Το σημαντικότερο, πέρα από το αποτέλεσμα φυσικά, είναι ότι η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε την αγωνιστική της άνοδο απέναντι στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης. Δείγμα ότι μετά από μερικούς μήνες επιστρέφει στο επίπεδο που την έχουμε συνηθίσει.

Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού οι δύο τενίστριες είναι γνωστές για το μαχητικό τους στιλ. Καμία δεν άφηνε την άλλη να πάρει εύκολα πόντο. Μάλιστα, η βροχή που έπεφτε έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους, ωστόσο εκείνες προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.

Άντεξε στην πίεση

Τα πρώτα games του αγώνα ήταν αναγνωριστικά. Η Μαρία Σάκκαρη και η Κόκο Γκοφ κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το πρώτο σετ.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Ελληνίδας και στο δεύτερο σετ, όταν με δύο break προηγήθηκε με 5-2 και σέρβιρε δύο φορές για να κλείσει το ματς. Ωστόσο, η Γκοφ έκανε την ανατροπή στέλνοντας αρχικά το σετ στο τάι μπρέικ, το οποίο στη συνέχεια το κατέκτησε.

Έτσι όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Εκεί η Μαρία Σάκκαρη ήταν ξανά εντυπωσιακή. Έδειξε ότι δεν την επηρέασε ο τρόπος που χάθηκε το δεύτερο σετ και με 6-2 έκλεισε τον αγώνα.

Ψάχνει το θαύμα κόντρα στην Σβιόντεκ

Πλέον τα ξημερώματα της Κυριακής, η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί στον τελικό όπου την περιμένει η Ίγκα Σβιόντεκ. Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και φυσικά αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για την Σακ.

Από την πλευρά της η Ελληνίδα θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας της και τον δεύτερο σε 1000άρι τουρνουά μετά από εκείνον που πανηγύρισε πέρσι στη Γουαδαλαχάρα.