Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα playoffs της Euroleague. Ήταν μια συνθήκη που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επιβεβαιωνόταν, απλώς το επιβλητικό 89-74 επί της Βίρτους στην Μπολόνια επίσπευσε τις μαθηματικές διαδικασίες από το βράδυ της Παρασκευής.

Η κάτοχος του τροπαίου προερχόταν από τρεις σερί ήττες (Μιλάνο, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε) που είχαν προκαλέσει μια κάποια αμφιβολία, αλλά η ίδια φρόντισε να διώξει τα σύννεφα ξεσπώντας στην ντεφορμέ ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Οι «μπλάνκος» τέλειωσαν το ματς με 19 ασίστ για 9 λάθη και σμπαράλιασαν την άμυνα της Βίρτους με «γαλλικά κλειδιά» τους Γιαμπουσέλι – Πουαριέ που έδωσαν μαζί 29 πόντους (15-14) και 15 ριμπάουντ (7-8).

Με ρεκόρ 23-6 πλέον η Ρεάλ κρατά την τύχη στα χέρια της και δύσκολα θ’ απωλέσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο, καθώς η Μπαρτσελόνα βρίσκεται τρεις νίκες πίσω και η τρίτη Μονακό απέχει άλλες τέσσερις. Αντιθέτως η ιταλική ομάδα έμεινε έβδομη και κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και ένατη.

Από τις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν σίγουρα η ήττα με 84-80 της Εφές στη Λιόν από την αδιάφορη Βιλερμπάν που της στέρησε την ευκαιρία να πιάσει την Παρτίζαν στο 13-16 και να διεκδικεί επί ίσοις όροις τη συμμετοχή της στο play-in tournament.