Ο καιρός  θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και ωφελήσει πολύ τους εκδρομείς.

Από σήμερα Παρασκευή προβλέπονται εναλλαγές ηλιοφάνειας, και συννεφιάς με βροχή, μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στην περιοχή των Κυκλάδων.

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Μικρής έντασης γενικά βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές, όμως το μεσημέρι υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα περιμένουμε να ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια το μεσημέρι και το απόγευμα όμως προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 17-19 βαθμούς. Μικρή πτώση αναμένεται στη Θράκη, με το θερμόμετρο να φτάνει έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη, σταδιακά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 3-4, στα νότια έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, με τοπικές βροχές και πιθανότητα στα βόρεια του νομού πρόσκαιρων καταιγίδων. Η θερμοκρασία 19 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν μέχρι το βράδυ σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές ή μπόρες. Η θερμοκρασία 18 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα, πλην της Θράκης και της ανατολικής νησιωτικής χώρας. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός για την Καθαρά Δευτέρα

Στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.