Σαράντα αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες είχε κλέψει η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ήδη έχουν γίνει 6 συλλήψεις για τις κλοπές με λεία 980.000 ευρώ, που έβαλαν σε περιπέτειες 40 άτομα. Η Αστυνομία κατάσχεσε, μεταξύ άλλων, 18 οχήματα και πλήθος εξαρτημάτων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ηθοποιός, που διατηρούσε συνεργείο και παλιότερα είχε πάρει μέρος σε γνωστή τηλεοπτική σειρά.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, η σπείρα χτυπούσε σε ολόκληρη την Αττική. Στο στόχαστρο των μελών της έμπαιναν συγκεκριμένα αυτοκίνητα, τα οποία έκλεβαν, στη συνέχεια έκρυβαν για ένα διάστημα στα Βόρεια Προάστια και αμέσως μετά, τα μετέφεραν σε δικά τους συνεργεία, όπου τα αποσυναρμολογούσαν και άλλαζαν τον αριθμό πλαισίου.

Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός

Ο ηθοποιός που συνελήφθη δήλωνε τα τελευταία χρόνια επιχειρηματίας. Στο παρελθόν είχε γίνει γνωστός ως ηθοποιός με συμμετοχή σε τηλεοπτικό σίριαλ.

«Δεν θα το παίξω άγιος αλλά για αμάξια που μου λέτε, θα σας πω ότι έχει γίνει. Δεν έχω κλέψει ποτέ, αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν όλα είναι καθαρά», είπε.

Όπως λέει ο κατηγορούμενος ηθοποιός, μπλέχτηκε στην υπόθεση και συνελήφθη άδικα. Υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του κυκλώματος, πως ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ μέλος του και πως ουσιαστικά πλήρωσε το γεγονός πως γνώριζε τον επικεφαλής των δραστών.

«Κάποια στιγμή, πριν από περίπου δύο χρόνια, ήρθε ο Ντάνι και μου ζήτησε να τον βοηθήσω με κάποια αυτοκίνητα πλημμυρισμένα που είχε. Δηλαδή ήθελε να κατεβάσω τις μηχανές που ήταν χαλασμένες απ’ το νερό και να βάζαμε πάνω λειτουργικές, που θα μου έφερνε αυτός. Έτσι και έγινε. Αλλά κάποια στιγμή, ενώ έκανα τις εργασίες που μου ζητούσε, δε με πλήρωνε τα ποσά που είχαμε συμφωνήσει. Εκεί παρεξηγηθήκαμε».

Σε έρευνα στο σπίτι του 50χρονου ηθοποιού βρέθηκαν όπλα αλλά και ποσότητα ναρκωτικών.

«Για τα όπλα που βρήκατε στο σπίτι, θέλω να σας πω ότι είναι απομιμήσεις και τα έχω για τις γιορτές. Για τα ναρκωτικά που βρήκατε στο συνεργείο μου, δεν ήξερα ότι βρισκόντουσαν εκεί και δεν είναι σίγουρα δικά μου. Ο χώρος είναι δικός μου, αλλά όχι τα ναρκωτικά».

«Προέρχομαι από μια οικογένεια με πολλά προβλήματα»

Ο ηθοποιός διέθετε συνεργείο στην περιοχή των Αχαρνών και δίπλα από αυτό υπήρχε ένας υπαίθριος χώρος με ψηλή περίφραξη, που λειτουργούσε ως αυτοσχέδιο διαλυτήριο αυτοκινήτων. Εκεί μέλη της σπείρας φόρτωναν με βαν τα ανταλλακτικά.

«Προέρχομαι από μια οικογένεια με πολλά προβλήματα. Ο πατέρας μου είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω τροχαίου και εγώ δουλεύω σκληρά από μικρή ηλικία, προσπαθώντας να βοηθήσω την οικογένεια μου. Στις πράξεις που έκανα με εξώθησαν λόγοι επιβίωσης, καθώς πλέον έχω αποκτήσει και έναν γιο, 2,5 ετών σήμερα», είπε ο κατηγορούμενος.

Τα θύματα, ανάμεσα στα οποία και γνωστός ποδοσφαιριστής, δήλωναν τις κλοπές στην αστυνομία και έβλεπαν το χρόνο να περνά δίχως να εντοπίζονται οι δράστες, με τα χτυπήματα να είναι διαδοχικά και πάντα στοχευμένα.

«Ποτέ δεν αποτέλεσα μέλος οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης. Η δράση μου ήταν εντελώς αυτόβουλη και ευκαιριακή και έχω μετανιώσει ειλικρινά για ό,τι έκανα».

Οι συλληφθέντες ηλικίας από 21 έως 51 ετών αναμένεται να οδηγούν ενώπιον της δικαιοσύνης, με τις έρευνες των αστυνομικών να συνεχίζονται για τυχόν συνεργούς τους αλλά και για κλοπές που μέχρι σήμερα δεν έχουν εξιχνιαστεί.