Το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης διέβη ως νεοσύλλεκτος την κεντρική πύλη του στρατοπέδου εκπαιδεύσεως της Θήβας προκειμένου να εκτίσει τη θητεία του στο Πυροβολικό.

Φωτορεπόρτερες και κάμεραμεν κατέγραψαν τη στιγμή της εισόδου που συνοδεύτηκε με τον έλεγχο εγγράφων και προσωπικών αντικειμένων από τους αξιωματικούς που τον υποδέχθηκαν, αλλά και την αφαίρεση όσων δεν επιτρέπονται όσο θα υπηρετεί.

Ο ίδιος, μέσα από ανάρτηση με ασπρόμαυρη φωτογραφία που έγινε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο instagram, περιέγραψε την ημέρα αυτή ως σημαντική «για κάθε Έλληνα», πολύ περισσότερο δε για «ένα παιδί της ομογένειας». Γι’ αυτό και δήλωσε «περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας – έστω για λίγες εβδομάδες». Μια πατρίδα που όπως σημείωσε «έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή».

«Επαγγελματικός στρατός, απαράδεκτο ποσό το 8 ευρώ»

Νωρίτερα, βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας στράτευσης, υποστηρίζοντας ότι ο ΕΣ πρέπει να γίνει αποκλειστικά επαγγελματικός.

«Πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία και ο στρατός να γίνει επαγγελματικός» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΑΝΤ1 κι αντιπρότεινε την υιοθέτηση κοινωνικής θητείας τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτο το γεγονός «οι φαντάροι μας να αμείβονται με λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα και να φτωχοποιούνται οι οικογένειες τους», δεδομένου ότι αναγκάζονται να συνεισφέρουν οικονομικά για όλο αυτό το διάστημα που υποχρεώνονται να διακόπτουν τη ζωή τους.

«Πήρε το όπλο του» ο Θάνος Πλεύρης

Απ’ αυτήν την αποστροφή του λόγου του ορμώμενος ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε ειρωνικά πως «ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο».

Κατά τον βουλευτή και αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ όλο αυτό το λέει ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ «θα ταλαιπωρήσει τον ελληνικό στρατό 20 μέρες με την παρουσία του πληρώνοντας το υπόλοιπο που οφείλει να υπηρετήσει».

Ο Θάνος Πλεύρης είχε καταταγεί στο Μεγάλο Πεύκο και υπηρέτησε ως καταδρομέας.