Στις φλόγες τυλίχτηκαν τα ξημερώματα σχολικά λεωφορεία, Ι.Χ και μοτοσυκλέτες, που ήταν παρκαρισμένα στην οδό Ταξίλου στου Ζωγράφου, όταν άγνωστοι βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό.

Συγκεκριμένα παρανάλωμα του πυρός έγιναν πέντε σχολικά ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, τρία παρακείμενα αυτοκίνητα και τρεις μηχανές.

Το σημείο αποκλείστηκε από άνδρες της Ασφάλειας, ενώ επιχείρησαν και 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα για να σβήσουν την φωτιά. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών με τις Αρχές να εντοπίζουν στο σημείο ίχνη από βενζίνη.

«Είδα λάμψη»

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι σε χρόνο μηδέν είδαν λάμψεις, κινδύνευσαν μάλιστα και σπίτια, καθώς παραλίγο να πιάσουν φωτιά και οι τέντες των διαμερισμάτων.

«Τρεις η ώρα είδα λάμψη από το παράθυρο και αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα οχήματα της σχολής. Κατέβηκα κάτω να σώσω τις μηχανές μου, δυστυχώς δεν τα κατάφερα, δύο μηχανές. Καιγόμενο ένα αμάξι προχώρησε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου και για να σώσω την πολυκατοικία μπήκα μέσα ξανά να ανεβάσω τις τέντες μου. Έχει γίνει μεγάλη καταστροφή, έχουν καεί συνολικά 20 οχήματα» είπε στο OPEN.

Δείτε φωτογραφίες μετά τη φωτιά