Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Πέμπτης το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τους φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικά σωματεία και άλλες συλλογικότητες να διεκδικούν δημόσιες και δωρεάν σπουδές και να αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο αγώνας για σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές συνεχίζεται, τονίζει σε ανακοίνωσή του, το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων.

Δείτε εικόνες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.